Wall Street: Ισχυρές πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο - Απώλειες άνω του 2% για τον Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ισχυρές πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο - Απώλειες άνω του 2% για τον Nasdaq
«Βουτιά» άνω του 7% σημειώνει η Nvidia συμπαρασύροντας και όλες τις μετοχές τεχνολογίας

Τελευταία ενημέρωση: 18:31

Σημαντικές πιέσεις δέχονται οι δείκτες της Wall Street την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν πως έπεται ένας δυνητικά δύσκολος μήνας ύστερα από έναν ισχυρό αλλά ευμετάβλητο Αύγουστο. Επίσης, αυτή την εβδομάδα αναμένουν μία σειρά σημαντικών μάκρο στοιχείων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την έκταση της χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής από την Fed.

Στο ταμπλό σήμερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 1,01% στις 41.141 μονάδες. Ο διευρυμένος S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 1,38% στις 5.570 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ολισθαίνει κατά 2,31% στις 17.304 μονάδες.

Στο ταμπλό οι μετοχές τεχνολογίας υποχωρούν, καθώς η Nvidia, η εταιρεία-κολοσσός της τεχνητής νοημοσύνης, διολισθαίνει περισσότερο από 7%, τραβώντας προς τα κάτω όλο τον κλάδο. Είναι μία από τις πολλές μετοχές του κλάδου των ημιαγωγών που καταγράφει απώλειες, συμπεριλαμβανομένων των Micron, KLA και Advanced Micro Devices που σημειώνουν πτώση κατά 5,54%, 7,14% και 4,76% αντίστοιχα.

Με τις κινήσεις της Τρίτης ξεκινά ο νέος μήνας διαπραγμάτευσης, αφού οι τρεις βασικοί δείκτες ολοκλήρωσαν τον Αύγουστο με κέρδη. Οι αμερικανικές αγορές ήταν κλειστές τη Δευτέρα λόγω της αργίας της Labor Day.

Η ανησυχία για ύφεση της αμερικανικής οικονομίας, σε συνδυασμό με τη λύση μιας δημοφιλούς συναλλαγής hedge fund που αφορούσε το ιαπωνικό γεν, έστειλε τις μετοχές «στα τάρταρα» στις αρχές Αυγούστου. Κάποια στιγμή, ο S&P 500 σημείωσε πτώση άνω του 7% πριν ανακάμψει.

«Ο Αύγουστος ξεκίνησε απίστευτα δύσκολα», έγραψε ο στρατηγικός αναλυτής μακροοικονομικών της Deutsche Bank, Henry Allen. «Αλλά μετά τις 5 Αυγούστου, οι αγορές έκαναν σταδιακά rebound. Εν μέρει, σε αυτό βοήθησαν τα πιο θετικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία, τα οποία βοήθησαν να μειωθούν οι φόβοι για επικείμενη ύφεση» πρόσθεσε.

Μικρή άνοδο σημείωσε η μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, αφήνοντας πίσω το χαμηλό οκταμήνου όπου βρέθηκε τον Ιούλιο. Συγκεκριμένα τo Institute for Supply Management (ISM) έκανε γνωστό ότι ο μεταποιητικός δείκτης PMI σημείωσε άνοδο στο 47,2%, σε σύγκριση με το 46,8% του Ιουλίου. Ωστόσο, η βασική μέτρηση - βαρόμετρο για την μεταποίηση στις ΗΠΑ ήταν αρνητική για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, αφού παρέμεινε κάτω από το όριο του 50, κάτι που σηματοδοτεί ότι η κατασκευαστική πλευρά της οικονομίας εξακολουθεί να βρίσκεται σε βαθιά ύφεση που μπορεί να μην τελειώσει παρά μόνο μετά τις προεδρικές εκλογές.

Οι επενδυτές θα λάβουν την πρώτη σημαντική οικονομική έκθεση του μήνα την Παρασκευή, όταν η αμερικανική κυβέρνηση θα δημοσιεύσει την έκθεση για τις θέσεις εργασίας Αυγούστου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: «Βουτιά» 4% για το Brent, κάτω από τα 75 δολάρια λόγω Κίνας και OPEC

Επιμένει για ανάπτυξη 2,5% στην Ελλάδα το 2024 η UBS

ΕΚΤ: Οι αποφάσεις θα γίνονται πιο δύσκολες όσο τα επιτόκια πλησιάζουν το 3%

gazzetta
gazzetta reader insider insider