Έρχονται κάψουλες espresso από τα Καφεκοπτεία Λουμίδη

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρχονται κάψουλες espresso από τα Καφεκοπτεία Λουμίδη
Οι πέντε ποικιλίες διατίθενται σε όλα τα καταστήματα των Καφεκοπτείων Λουμίδη και το δίκτυο χονδρικής της εταιρείας.

Στην αγορά της κάψουλας espresso μπαίνουν τα Καφεκοπτεία Λουμίδη διεκδικώντας μερίδιο σε μια από τις πλέον δυναμικά αναπτυσσόμενες κατηγορίες καφέ αλλά και επιδιώκοντας να προσεγγίσουν ένα πιο νεανικό καταναλωτικό κοινό.

Άλλωστε τα τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη αγορά έχει «ανοίξει» , καθώς εκτός από τη Nespresso που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2011 και διαθέτει το προϊόν στα δικά της καταστήματα, στη μάχη του ανταγωνισμού μπαίνουν συνεχώς νέοι παίκτες, οι οποίοι πωλούν κάψουλες συμβατές με τις μηχανές Nespressο είτε στα δικά τους καταστήματα είτε στα σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, στη χώρα μας η αξία της κατανάλωσης εντός σπιτιού ανέρχεται σε 400 εκατ. ευρώ ενώ στην αγορά εκτός σπιτιού στα 3 δισ. ευρώ. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα παρατηρείται μια αύξηση στην κατανάλωση καφέδων με βάση τον espresso και μέσα στο σπίτι.

Πάντως παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη κατηγορία κερδίζει συνεχώς έδαφος, αυτή τη στιγμή σύμφωνα με στοιχεία από την αγορά, το ποσοστό των πωλήσεων καψουλών espresso παραμένει μονοψήφιο στον συνολικό αριθμό πωλήσεων καφέ στην Ελλάδα.

«ESPRESSIONISM η αυθεντική τέχνη του Espresso από τα Καφεκοπτεία Λουμίδη»

Το Καφεκοπτεία Λουμίδη, τα οποία κλείνουν 100 χρόνια στον κλάδο του καφέ, αποτελούν τον νέο δυνατό παίκτη που μπαίνει στη συγκεκριμένη κατηγορία καφέ καθώς πλέον λανσάρουν τις δικές τους κάψουλες espresso, οι οποίες διατίθεται σε όλα τα καταστήματα των Καφεκοπτείων Λουμίδη και το δίκτυο χονδρικής της εταιρείας.

Προσφέρονται σε συσκευασίες των 10 τεμαχίων και χύμα, σε πρωτότυπες συσκευασίες με έντονα “εξπρεσιονιστικά” χρώματα με design και δημιουργικό βασισμένο στην αιώνια φιλοσοφία των Καφεκοπτείων Λουμίδη.

Οι ποικιλίες τις οποίες λανσάρουν τα Καφεκοπτεία είναι:

Espresso Classico με δυνατό άρωμα, έντονη γεύση και ισχυρή ένταση,

Espresso Gold με ευχάριστο άρωμα, ολοκληρωμένο σώμα με νότες καραμέλας και σοκολάτας και ισορροπημένη ένταση,

Espresso Decaf με δυνατό άρωμα, γεμάτη γεύση με νότες σοκολάτας, χωρίς καφεΐνη και ισορροπημένη ένταση,

Espresso Ethiopia 100% Arabica με ιδιαίτερο άρωμα, ισχυρή γεύση, σώμα με νότες λουλουδιών και απαλή ένταση

Espresso Guatemala 100% Arabica με ισορροπημένη γεύση, νότες μελιού και απαλή ένταση.

Σε δηλώσεις του ο Εμπορικός Διευθυντής των Καφεκοπτείων Λουμίδη Ιάσωνας Λουμίδης επισήμανε: «Έπειτα από 100 δημιουργικά χρόνια στην ελληνική αγορά του καφέ, οι Espresso Capsules είναι για τον πελάτη μας μία εγγύηση ποιότητας σε προσιτή τιμή, ενώ για εμάς αποτελούν μία νέα αυθεντική πρόκληση καφέ που ήρθε για να μείνει.»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider