Επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιβεβαίωσε κρούσμα σε εργαζόμενό της.

Θετικός στον ιό του κοροναϊού διαγνώστηκε ένας εργαζομένος της Eυρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και ότι περίπου 100 συνάδελφοί του, οι οποίοι εργάζονταν σε κοντινή απόσταση μαζί του, για προληπτικούς λόγους θα εργάζονται προσωρινά από το σπίτι τους.

Σε ανακοίνωσή της αργά χθες, Δευτέρα, το βράδυ, η ΕΚΤ ανέφερε ότι διεξήγαγε την ίδια ημέρα με επιτυχία μία μεγάλης κλίμακας άσκηση εργασίας από απόσταση, ζητώντας από όλο το προσωπικό της να εργαστεί από το σπίτι την ημέρα αυτή, ενώ παρέμεινε πλήρως λειτουργική ως ίδρυμα.

Πώς αντιμετωπίζεται ένα ύποπτο κρούσμα κοροναϊού στον χώρο εργασίας

Σε κάθε περίπτωση ύποπτου κρούσματος, θα πρέπει να ακολουθηθούν κατά γράμμα οι οδηγίες που έχει δώσει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ωστόσο, ο έγκαιρος σχεδιασμός και ενημέρωση των εργαζομένων συμβάλλουν στην οργανωμένη διαχείριση του ύποπτου κρούσματος και στη διατήρηση της ομαλής λειτουργίας της επιχείρησης.

Σύμφωνα με την εταιρεία παροχής υπηρεσιών Yγείας και Aσφάλειας της Eργασίας GEP, εάν ένας εργαζόμενος πληροί τα κριτήρια του ορισμού κρούσματος για λοίμωξη από το νέο κοροναϊό, τότε ο υπεύθυνος του χώρου θα πρέπει να καλέσει άμεσα τον ΕΟΔΥ, στα τηλέφωνα 210 -5212000 και 210- 5212054 (όλο το 24ωρο), να δηλώσει το ύποπτο κρούσμα και να λάβει οδηγίες αντιμετώπισής του.

Σημαντικό είναι να ενημερωθεί και ο Ιατρός Εργασίας που επισκέπτεται την εγκατάσταση, ώστε να δώσει ενδεχομένως συμπληρωματικά μέτρα προληπτικού χαρακτήρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider