Στουρνάρας: Οι χειρισμοί Βαρουφάκη κόστισαν στη χώρα 86 δισ.

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στουρνάρας: Οι χειρισμοί Βαρουφάκη κόστισαν στη χώρα 86 δισ.

Οξύτατη κριτική, στη διαπραγμάτευση που διεξήγαγε η κυβέρνηση με την τρόικα στο πρώτο εξάμηνο του 2015, όταν υπουργός Οικονομικών ήταν ο Γιάνης Βαρουφάκης, άσκησε το απόγευμα της Πέμπτης, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Μιλώντας σε συνέδριο που διοργάνωσε το Ελληνικό Παρατηρητήριο (Hellenic Observatory) του London School of Economics ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος «εξερράγη» όταν ο πρώην πρόεδρος του ΣΟΕ επί υπουργίας Βαρουφάκη και νυν πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Νίκος Θεοχαράκης, χαρακτήρισε την Κυβέρνηση Σαμαρά στην οποία ο κ. Στουρνάρας συμμετείχε ως υπουργός Οικονομικών περίπου «αποικιοκρατική».

Ανεβαίνοντας στο βήμα ο διοικητής της ΤτΕ καταφέρθηκε κατά των διαπραγματεύσεων που διεξήγαγε ο κ. Θεοχαράκης με τον κ. Βαρουφάκη, αναφέροντας ότι τελικώς στοίχισαν στον ελληνικό λαό 86 δισ. ευρώ. Όσο είναι δηλαδή το τρίτο Μνημόνιο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά οι «γενναίες διαπραγματεύσεις» έφεραν ένα τρίτο Μνημόνιο μαζί με τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων που επιβλήθηκαν μετά από εκροές καταθέσεων ύψους 45 δισ. ευρώ. Και αυτοί οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων επιβλήθηκαν για να διαφυλάξουν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα υστέρα από τις «γενναίες διαπραγματεύσεις» του κ. Θεοχαράκη και του κ. Βαρουφάκη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι ίδιες διαπραγματεύσεις κατέληξε σκωπτικά «οδήγησαν στην αλλαγή του ονόματος από τρόικα σε θεσμούς και μετακίνησαν την τρόικα από τα υπουργεία στο Χίλτον».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider