Οριακές απώλειες για τον χρυσό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οριακές απώλειες για τον χρυσό
Χρυσός / Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images
Μικρές απώλειες σημείωσε τη Δευτέρα ο χρυσός καθώς η ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου στον απόηχο των ισχυρών στοιχείων που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή για την αγορά εργασίας έπληξε το πολύτιμο μέταλλο. 

Με μικρή πτώση ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι τιμές του χρυσού, καθώς η άνοδος του δολαρίου σε συνδυασμό με την αύξηση των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων πάνω από το 4% ώθησαν χαμηλότερα το μέταλλο.

Ειδικότερα, τα συμβόλαια παραδόσεως Δεκεμβρίου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκαν στα 2.666 δολάρια/ουγγιά, σημειώνοντας οριακές απώλειες 0,1%. Στην spot αγορά, ο χρυσός έκλεισε με απώλειες 0,2% στα 2.648,21 δολάρια/ουγγιά.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 1,2% στα 31,78 δολάρια/ουγγιά, όπως και η πλατίνα Ιανουαρίου που έχασε 1,2% στα 975,72 δολάρια/ουγγιά. Στον αντίποδα, το παλλάδιο Δεκεμβρίου έκλεισε με κέρδη 1,2% στα 1.026,47 δολάρια/ουγγιά, ενώ ο χαλκός Δεκεμβρίου έχασε περίπου 0,5% στα 4.5434 δολάρια/λίβρα

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Το αμερικανικό αργό εκτινάσσεται πάνω από 3,5% - Ξεπέρασε τα 80 δολάρια το Brent

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider