Πώς προετοιμάζονται τα κομμωτήρια για την επαναλειτουργία τους

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς προετοιμάζονται τα κομμωτήρια για την επαναλειτουργία τους
Μάσκες, γάντια, αντισηπτικά ακόμη και καλύμματα για τα καθίσματα και τα παπούτσια επιστρατεύουν τα κομμωτήρια στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας.

Ανάμεσα στις πρώτες επιχειρήσεις που θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων για τον κορονοϊό είναι τα κομμωτήρια, με τα ραντεβού κυρίως της πρώτης εβδομάδας να είναι σχεδόν όλα κλεισμένα.

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που υπάρχει είναι άλλωστε ότι σε πρόσφατη έρευνα της MRB, στην ερώτηση «τι είναι αυτό που θέλετε να κάνετε μόλις τελειώσει η κρίση του κορονοϊού», η πρώτη επιλογή στις απαντήσεις με ποσοστό 35%, ήταν η επίσκεψη σε κομμωτήριο.

Από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων προετοιμάζονται, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την επαναλειτουργία τους.

«Οι μάσκες σε αρκετές περιπτώσεις, για παράδειγμα στις βαφές ήταν μέρος της δουλειάς μας, τώρα πλέον γίνονται υποχρεωτικές και για εμάς και για τους πελάτες. Είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε, να τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας και να ρυθμίσουμε τα ραντεβού των πελατών ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Από εκεί και πέρα μπαίνει και η ατομική ευθύνη» τονίζει στο insider.gr η πρόεδρος της Κλαδικής Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ελλάδος, Μαρία Σωτηροπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι όπως προβλέπεται από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν τα κομμωτήρια θα λειτουργούν μόνο με ραντεβού ενώ μέσα στα καταστήματα ισχύουν οι περιορισμοί ανά τετραγωνικά και έως 20 μέτρα θα επιτρέπονται τέσσερα άτομα. Παράλληλα είναι υποχρεωτικό πλέον οι πελάτες να φοράνε μάσκες προστασίας, ενώ οι εργαζόμενοι θα πρέπει να φοράνε μάσκες και γάντια προστασίας.

Με αντισηπτικά, καλύμματα και χωρίς περιοδικά

Οι επαγγελματίες πάντως ανά περίπτωση προχωρούν και σε επιπλέον μέτρα προκειμένου να προστατευτούν τόσο οι ίδιοι όσο και οι πελάτες τους.

Ενδεικτικά όπως λέει στο insider.gr o Nίκος Κούρτης, πρόεδρος της Καλλιτεχνικής Ένωσης Κομμωτών Ελλάδας, σε αρκετά καταστήματα εκτός από τις μάσκες και τα αντισηπτικά, οι επιχειρηματίες έχουν τοποθετήσει διαχωριστικά από πλέξιγκλας ή άλλοι θα καλύπτουν τα καθίσματα με σελοφάν ή τα παπούτσια των πελατών κατά την είσοδο με ειδικά προστατευτικά. «Ενημερώνουμε τους πελάτες όταν κλείνουν τα ραντεβού τους ότι πρέπει να φοράνε μάσκες και γάντια, ωστόσο υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις όπως για παράδειγμα στα κουρεία και το ξύρισμα που δεν ξέρουμε πώς ακριβώς θα εφαρμοστεί αυτό» σημειώνει.

Παράλληλα κάποιες επιχειρήσεις έχουν προχωρήσει σε απολυμάνσεις πριν από την επαναλειτουργία τους ενώ άλλες έχουν αφαιρέσει τα περιοδικά προκειμένου να αποφύγουν οτιδήποτε στον χώρο που θα μπορούσε να μεταδώσει τον ιό.

Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider