Στουρνάρας: Aπαιτείται βιώσιμη λύση για τα κόκκινα δάνεια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στουρνάρας: Aπαιτείται βιώσιμη λύση για τα κόκκινα δάνεια

Βασικό προαπαιτούμενο για τον επιτυχή σχεδιασμό των νέων επιχειρηματικών μοντέλων των ελληνικών τραπεζών αποτελεί η διαχείριση των κόκκινων δανείων, όπως διεμήνυσε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, σε ομιλία του με θέμα «Ο αντίκτυπος της ελληνικής κρίσης χρέους στον τραπεζικό κλάδο: Οι προκλήσεις για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και η απάντηση σε όρους πολιτικής από την Τράπεζα της Ελλάδος».

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, το ύψος των κόκκινων δανείων αποτελεί σημαντικό εμπόδιο στις προσπάθειες των ελληνικών τραπεζών να επανασχεδιάσουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα, αλλά και σε κάθε απόπειρα στήριξης της ανάπτυξης και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

Όπως προσθέτει, παρουσιάζοντας τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας της ΤτΕ, στην Ελλάδα το μέγεθος της ύφεσης ευθύνεται για τα υψηλά επίπεδα των κόκκινων δανείων και για το λόγο αυτό καθιστά επιτακτική ανάγκη την προληπτική αναδιάρθρωσή τους σε συνδυασμό με την άμεση εμπλοκή στις διαδικασίες αυτές ιδιωτικών επενδυτικών σχημάτων (private equity funds).

«Απόλυτη προτεραιότητα για την ΤτΕ αποτελεί, στην τρέχουσα συγκυρία, η συνεισφορά της στη διαμόρφωση μιας βιώσιμης λύσης για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων των ελληνικών τραπεζών», εξηγεί ο κ. Στουρνάρας.

Ο απόλυτος στόχος, συνεχίζει ο κ. Στουρνάρας, όλων των πρωτοβουλιών που μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί προς αυτή την κατεύθυνση είναι η ισχυροποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, προκειμένου να επιτύχει τη βασική του αποστολή, τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider