Αύξηση 20% του τζίρου στα καταστήματα της Αθήνας πριν κατεβάσουν ρολά

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αύξηση 20% του τζίρου στα καταστήματα της Αθήνας πριν κατεβάσουν ρολά
Αυξημένη ήταν η κίνηση στα καταστήματα της πρωτεύουσας την τελευταία μέρα πριν από το lockdown.

Η τελευταία μέρα πριν από το lockdown έφερε αύξηση του τζίρου κατά 20% στα καταστήματα της πρωτεύουσας, καθώς πολλοί καταναλωτές έσπευσαν να προμηθευτούν προϊόντα από μαγαζιά τα οποία το επόμενο διάστημα θα παραμείνουν κλειστά.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει στο insider.gr o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, μεσοσταθμικά η αύξηση έφτασε το 20%, υπήρξαν ωστόσο καταστήματα που είδαν ακόμη μεγαλύτερη αύξηση.

Η κίνηση στην αγορά ήταν ιδιαίτερα αυξημένη την Παρασκευή, με τον κ. Καφούνη να τονίζει ότι «δεν περιμέναμε θαύματα σε μία μέρα αλλά η άνοδος κατά 20% δεν είναι μικρή».

Αν συνυπολογίσει μάλιστα κανείς τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το λιανεμπόριο τους τελευταίους μήνες, εκτιμάται ότι ήταν μία μικρή τονωτική ένεση για την αγορά που έχει να αντιμετωπίσει και ένα ακόμη δυσκολότερο χειμώνα.

Οι καταναλωτές φαίνεται ότι έσπευσαν να προμηθευτούν προϊόντα τα οποία, όσο διαρκέσει το lockdown δεν θα μπορούν να αγοράσουν από φυσικά καταστήματα και κυρίως είδη ένδυσης καθώς και ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη.

Συνεχίζονται οι προσφορές στα Οnline καταστήματα

Αρκετοί έμποροι προχώρησαν σε ακόμη μεγαλύτερες προσφορές την τελευταία μέρα προτού κατεβάσουν ρολά, βλέποντας την αυξημένη κίνηση στα καταστήματά τους.

Οι προσφορές μάλιστα θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα μέσω των e-shop που διαθέτουν καθώς βρισκόμαστε και εν μέσω περιόδου ενδιάμεσων εκπτώσεων ενώ στελέχη της αγοράς επισημαίνουν ότι ήδη τις τελευταίες μέρες υπάρχει άνοδος των ηλεκτρονικών παραγγελιών.

Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι στις 27 Νοεμβρίου έρχεται και η Black Friday η οποία φέτος θα διεξαχθεί αποκλειστικά μέσω Οnline αγορών. Οι προσφορές φέτος και λόγω της αβεβαιότητας που υπάρχει σχετικά με τη διάρκεια του lockdown αναμένονται μεγάλες καθώς οι έμποροι ανησυχούν για τα εμπορεύματα που θα μείνουν στα ράφια τους.

Διαβάστε επίσης:

Σε νέα δοκιμασία το λιανεμπόριο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider