Τι σημαίνει το placement της Viohalco στην ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι σημαίνει το placement της Viohalco στην ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ
Τι σηματοδοτεί η πώληση έως 25 εκατ. μετοχών. Τα ξένα funds, η διασπορά και στο «βάθος» ο FTSE 25.

Ως αναμενόμενο, σε έναν βαθμό, αλλά ιδιαίτερα σημαντικό κρίνεται από την αγορά το placement που ανακοίνωσε χθες η Viohalco για διάθεση έως 25 εκατ. μετοχών της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ (6,66%), με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για τιμή πέριξ των 2 ευρώ (με σχετικό discount έναντι της τιμής το ΧΑ) και για άμεσες διαδικασίες.

Όπως είχε μόλις προ μηνός αναδείξει το insider.gr, ο όμιλος Στασινόπουλου σχεδίαζε τη διεύρυνση της διασποράς στο μετοχολόγιο της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, με τη μητρική να ελέγχει άνω του 91% στην θυγατρική. Με το «άνοιγμα του βιβλίου προσφορών», το οποίο ενδέχεται να… «κλείσει» και άμεσα, ο όμιλος βελτιώνει το προφίλ των επενδυτών στο μετοχολόγιό του, προσελκύοντας νέα θεσμικά χαρτοφυλάκια, μεταξύ αυτών και διεθνή funds που εσχάτως έδειχναν πρόθεση να εισέλθουν μετοχικά στο γκρουπ.

Επιπρόσθετα, μέσω της διεύρυνσης του free float θα βελτιωθεί και η εμπορευσιμότητα του τίτλου στο χρηματιστηριακό ταμπλό, ενώ και η μητρική θα εισπράξει έως 50 εκατ. ευρώ περίπου. Και βέβαια, η κίνηση με το placement φέρνει πιο κοντά αυτό που είχε αναδείξει προ μηνός το insider, μεταφέροντας την αίσθηση ανθρώπων της αγοράς. Την πρόθεση δηλαδή της διοίκησης του γκρουπ να προχωρήσει διαδικασίας που θα φέρουν μελλοντικά τη μετοχή της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, σε κάποια αναθεώρηση, στον δείκτη FTSE 25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Αλλωστε, πρόκειται για διεθνοποιημένο και εξαγωγικό όμιλο, με μεγάλο μέγεθος και υψηλή κεφαλαιοποίηση, σε μια συγκυρία στην οποία το γκρουπ αναλαμβάνει νέα μεγάλα έργα σε παγκόσμιο επίπεδο και διευρύνει το βιομηχανικό του αποτύπωμα.

Πάντως, θα πρέπει να περιμένουμε τις εξελίξεις αναφορικά με την τιμή της συναλλαγής. Ως διαχειριστές του placement ενεργούν οι AXIA Ventures Group Ltd και η EUROXX Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ, οι οποίοι, μαζί με τη Viohalco διατηρούν το δικαίωμα να προσαρμόσουν τους όρους ή το χρόνο της Συναλλαγής οποιαδήποτε στιγμή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Viohalco: Ολοκληρώθηκε η διάθεση μετοχών της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

gazzetta
gazzetta reader insider insider