Facebook: Θα δώσει περισσότερα από 1 δισ. δολ. σε δημιουργούς περιεχομένου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Facebook: Θα δώσει περισσότερα από 1 δισ. δολ. σε δημιουργούς περιεχομένου
Η Facebook ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει περισσότερα από 1 δισ. δολάρια σε δημιουργούς περιεχομένου στα κοινωνικά της δίκτυα έως το 2022, σε μια κίνηση που αντικατοπτρίζει τηξν ολοένα και αυξανόμενη αξία που βλέπει η εταιρεία και οι ανταγωνιστές της στα βίντεο, τα live streams και άλλου είδους αναρτήσεις που κάνουν οι χρήστες τους.

Η Facebook ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει περισσότερα από 1 δισ. δολάρια σε δημιουργούς περιεχομένου στα κοινωνικά της δίκτυα έως το 2022, σε μια κίνηση που αντικατοπτρίζει τηξν ολοένα και αυξανόμενη αξία που βλέπει η εταιρεία και οι ανταγωνιστές της στα βίντεο, τα live streams και άλλου είδους αναρτήσεις που κάνουν οι χρήστες τους.

Με αυτή την ανακοίνωση, η Facebook κάνει αντίστοιχη κίνηση με αυτές άλλων κοινωνικών δικτύων που έχουν δεσμευτεί να δώσουν πολλά χρήματα για να επενδύσουν απευθείας σε ανθρώπους που βοηθούν να δοθεί κατεύθυνση στην διάδραση των χρηστών. Το σύνολο του 1 δισ. δολαρίων αντικατοπτρίζει επίσης το όριο που τέθηκε από τις δεσμεύσεις που έχουν ήδη ανακοινώσει το Snapchat της Snap, το YouTube της Google και το TikTok της Bytedance.

Η Facebook εξήγησε ότι οι δημιουργοί μπορούν να πληρώνονται σε αντάλλαγμα για συγκεκριμένους στόχους που θα πετυχαίνουν όταν θα χρησιμοποιούνταν τα προϊόντα της. Η εταιρεία σκοπεύει επίσης να παράσχει αρχική χρηματοδότηση για να βοηθήσει τους δημιουργούς να καλύψουν τα κόστη παραγωγής περιεχομένου στις πλατφόρμες της. Τα προγράμματα θα αρχίσουν στη βάση πρόσκλησης, σημείωσε η Facebook χωρίς να δώσει λεπτομέρειες όπως ο χρόνος ή τα προσόντα που απαιτούνται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider