«Συνωστισμός» πεντάστερων ξενοδοχείων στη Χαλκιδική

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Συνωστισμός» πεντάστερων ξενοδοχείων στη Χαλκιδική

Με αμείωτους ρυθμούς υλοποιούνται μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στη Χαλκιδική. Μεγάλα ξενοδοχεία πέντε αστέρων «ξεφυτρώνουν» συνεχώς στο δημοφιλή τουριστικό προορισμό που αποτελεί πόλο έλξης τουριστών κυρίως από τα Βαλκάνια, την Τουρκία και τη Ρωσία. Αποτέλεσμα του ισχυρού τουριστικού ρεύματος, που αναμένεται μόνο να ενταθεί τα επόμενα χρόνια, είναι και η αύξηση των επενδύσεων. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στα σκαριά τρεις νέες μεγάλες τουριστικές μονάδες που θα αυξήσουν κατά πολύ το διαθέσιμο απόθεμα δωματίων και σουιτών στην Χαλκιδική.

Τη δημιουργία ενός νέου ξενοδοχείου, υπό την επωνυμία Eagles Villas, ανακοίνωσε ο ξενοδοχειακός όμιλος TOR Hotel Group, ο οποίος δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής. Το νέο ξενοδοχείο θα χτιστεί στην Ουρανούπολη και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον Μάιο του 2017. Θα αποτελείται από 40 βίλες - εφτά διαφορετικών τύπων από 65 έως 140 τετραγωνικών μέτρων. Η συνολική επένδυση υπολογίζεται στα 11 εκατ. ευρώ.

Τον Οκτώβριο σχεδιάζεται να ξεκινήσει και η κατασκευή της νέας ξενοδοχειακής μονάδας του ομίλου Σάνη των αδερφών Ανδρεάδη, με την επένδυση να ανέρχεται στα περίπου 24 εκατ. ευρώ. Ο λόγος για το πεντάστερο ξενοδοχείο Sani Dunes το οποίο θα αναπτυχθεί σε έκταση 41 στρεμμάτων εντός του Sani Resort το οποίο διαθέτει ήδη τέσσερα ξενοδοχεία. Το ξενοδοχείο θα έχει δυναμικότητα 136 δωματίων και σουιτών. Επιπλέον, θα δημιουργηθούν συμπληρωματικές εγκαταστάσεις, που περιλαμβάνουν τρία εστιατόρια, κτήριο με σκεπαστή πισίνα και spa. Στόχος της εταιρείας είναι το νέο ξενοδοχείο να λειτουργήσει τον Ιούνιο του 2017.

Παράλληλα, την χειμερινή περίοδο θα υλοποιηθεί επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 13,3 εκατ. ευρώ στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Sani Club του ίδιου resort. H επένδυση περιλαμβάνει την ανακατασκευή και επέκταση 46 τζούνιορ σουιτών και την προσθήκη 16 νέων με ατομικές πισίνες. Επίσης, θα δημιουργηθούν νέο εστιατόριο, μπαρ και πισίνα για ενηλίκους, καθώς και κτήριο με σκεπαστή θερμαινόμενη πισίνα.

H τρίτη επένδυση, αφορά ξενοδοχειακή μονάδα στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Το ύψος της φθάνει τα 30 εκατ. ευρώ και προβλέπεται η κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας πέντε αστέρων που θα αναπτυχθεί σε έκταση 2.500 τ.μ.

Πρώτος προορισμός τουριστικών επενδύσεων η Χαλκιδική

Η Χαλκιδική είναι σταθερός προορισμός τουριστικών επενδύσεων, καθώς τουρίστες από τη Ρωσία, την Τουρκία και τις βαλκανικές χώρες επιλέγουν κάθε χρόνο την περιοχή για τις διακοπές τους. Αποτέλεσμα της σταθερής ανοδικής πορείας του τουρισμού στην Χαλκιδική είναι και η ραγδαία αύξηση των ξενοδοχειακών μονάδων. Εκτιμάται ότι μόνο την τελευταία 15ετία δημιουργήθηκαν 25 νέα ξενοδοχεία πέντε αστέρων αυξάνοντας τον αριθμό τους από δύο το 2000 σε 27 το 2015.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider