Έρχονται αυξήσεις αλλά και προσφορές στις ιδιωτικές ασφάλειες

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρχονται αυξήσεις αλλά και προσφορές στις ιδιωτικές ασφάλειες

Με προσφορές για τους «καλούς πελάτες» θα προσπαθήσουν οι ασφαλιστικές εταιρείες να αντισταθμίσουν τις αυξήσεις που έρχονται στα ασφάλιστρα, λόγω των αυξημένων απαιτήσεων του νέου ρυθμιστικού πλαισίου αλλά και μιας σειράς άλλων παραγόντων που σπρώχνουν προς τα πάνω το κόστος πολλών καλύψεων.

Στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς θεωρούν δεδομένη την αύξηση των ασφαλίστρων ήδη από τον Σεπτέμβριο καθώς οι ασφαλιστικές πρέπει να καλύψουν τα αυξημένα κόστη που φέρνει η κοινοτική οδηγία Solvency II. Δεδομένων, όμως, των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά οι ασφαλιστικές γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν σε μεγάλες αυξήσεις, ενώ σχεδιάζουν και μια σειρά προωθητικών ενεργειών με στόχο να «χρυσώσουν το χάπι» για κάποιους από τους ασφαλισμένους.

Για παράδειγμα στις ασφαλίσεις αυτοκινήτου, όπου ο ανταγωνισμός έχει ρίξει τις τιμές σε πολύ χαμηλά επίπεδα, πολλές ασφαλιστικές έχουν ξεκινήσει να προσφέρουν συμβόλαια με τον μήνα ή και με το χιλιόμετρο. Με αυτό τον τρόπο ιδιοκτήτες που κυκλοφορούν σπάνια ή εποχιακά το αυτοκίνητο τους, έχουν σημαντικά φθηνότερη ασφάλιση. Ακόμη, πολλές ασφαλιστικές προσφέρουν εκπτώσεις σε όσους οδηγούς πραγματοποιούν ανανέωση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου τους για δεύτερη ή και τρίτη φορά. Σημαντικά φθηνότερες τιμές μπορούν να βρεθούν μέσω Internet.

Στις ασφαλίσεις υγείας τα πράγματα είναι πιο δύσκολα καθώς μια σειρά παραγόντων, όπως το αυξημένο κόστος των υπηρεσιών υγείας και οι αυξημένες φορολογικές επιβαρύνσεις, σπρώχνουν προς τα πάνω τις τιμές. Και εδώ σημαντικά χαμηλότερα ασφάλιστρα μπορούν να βρεθούν στις online ασφαλίσεις, ενώ πολλές εταιρείες προσφέρουν εκπτώσεις σε όσους κλείνουν οικογενειακά συμβόλαια. Ακόμη πιο φθηνές είναι οι ασφαλίσεις υγείας που ισχύουν μόνο με συνεργαζόμενες με την ασφαλιστική κλινικές και αυτό διότι μειώνεται το κόστος για την εταιρεία. Το κακό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι ο ασφαλισμένος δεν μπορεί να διαλέξει ελεύθερα τον γιατρό ή την κλινική που θα επισκεφτεί.

Σε γενικές γραμμές οι περισσότερες ασφαλιστικές προσφέρουν εκπτώσεις σε πελάτες που κλείνουν περισσότερες από μια ασφαλίσεις μαζί τους. Για παράδειγμα κάποιος που έχει ασφάλιση υγείας μπορεί να ασφαλίσει πιο φτηνά το αυτοκίνητο του ή και ανάποδα. Επίσης εκπτώσεις προβλέπονται για ασφαλίσεις περισσότερων από ένα ατόμων της ίδιας οικογένειας, ειδικά στις ασφαλίσεις υγείας όταν ασφαλίζονται οι γονείς παρέχονται πιο φθηνά συμβόλαια για τα παιδιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider