MWC 2022: Με 2.000 επαφές και 800 συναντήσεις επισφραγίστηκε η παρουσία του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας στη Βαρκελώνη

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
MWC 2022: Με 2.000 επαφές και 800 συναντήσεις επισφραγίστηκε η παρουσία του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας στη Βαρκελώνη
Ισχυρή ήταν η παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων στη φετινή διεθνή έκθεση ψηφιακών τεχνολογιών που διοργανώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βαρκελώνη. Ποιοι συμμετείχαν. Τα ραντεβού και οι επαφές που πραγματοποιήθηκαν.

Με πολυάριθμες επαφές και δυνητικές επιχειρηματικές συμφωνίες επέστρεψε η ελληνική αποστολή από το φετινό Mobile World Congress, με τα στελέχη των επιχειρήσεων που συμμετείχαν αλλά και τους αρμόδιους φορείς που συνδιοργάνωσαν την αποστολή να δηλώνουν ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι από ένα διεθνές event που αν και μικρότερο σε έκταση είχε ουσία.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη φετινή αποστολή καθώς έγιναν πολυάριθμες επαφές και συναντήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά στο insider.gr ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), Γιώργος Μαρκατάτος, τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα των προαναφερθέντων επαφών θα «αρχίσουν να φαίνονται τους επόμενους μήνες». Σύμφωνα με τον κ. Μαρκατάτο μάλιστα εξίσου σημαντικά ήταν και τα βήματα που έγιναν για την προώθηση του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας, το οποίο παρουσιάστηκε στην παράλληλη έκθεση 4YFN (4 Years From Now).

Να θυμίσουμε ότι στο φετινό ραντεβού της παγκόσμιας αγοράς ψηφιακών τεχνολογιών, η ελληνική αποστολή συμμετείχε με δύο περίπτερα, ένα στους χώρους του MWC Barcelona κι ένα στους χώρους του 4YFN, το οποίο για πρώτη φορά φιλοξενήθηκε στον ίδιο εκθεσιακό χώρο του Fira Gran Via. Σε αυτά τα δύο περίπτερα είχαν παρουσία περίπου 45 ελληνικές εταιρείες κι οργανισμοί, οι οποίοι συστήθηκαν στο διεθνές επιχειρηματικό κοινό που επισκέφτηκε την έκθεση. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις μάλιστα, οι ελληνικές εταιρείες πραγματοποίησαν περί τις 2.000 επαφές και περί τις 800 επιχειρηματικές συναντήσεις.

Στο πλαίσιο της ελληνικής αποστολής την έκθεση επισκέφτηκε και ο Γ.Γ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Λεωνίδας Χριστόπουλος, ο οποίος επιβεβαίωσε την δυναμική προοπτική που έχει αποκτήσει το εγχώριο οικοσύστημα.

Το παρών στη διεθνή έκθεση συνδεσιμότητας της Βαρκελώνη έδωσαν και ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) κ. Κωνσταντίνος Μασσέλος και κ. Δημήτρης Βαρουτάς, οι οποίοι συμμετείχαν στο «Green All-optical Network Forum 2022» του BEREC που διοργανώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη. Κατά την ομιλία του ο κ. Μασσέλος επεσήμανε την ανάγκη για περαιτέρω υποστήριξη της γρήγορης ανάπτυξης των δικτύων πρόσβασης οπτικών ινών (FTTH), ώστε να επιτευχθεί η Συμφωνία των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή, αλλά ο εμβληματικός στόχος που έχει θέση η ΕΕ να καταστεί η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος έως το 2050. Στο Forum του Berec συμμετείχαν κορυραία στελέχη του κλάδου των τηλεπικοινωνιών με κάποια από τα οποία τα στελέχη της αρχής είχαν ενδιαφέρουσες επαφές και συναντήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προαναφερθέντα νούμερα επαφών και συναντήσεων αφορούν αποκλειστικά τις συναντήσεις που πραγματοποίησαν οι εταιρείες που συμμετείχαν στην ελληνική αποστολή. Ωστόσο στην έκθεση συμμετείχαν κι άλλες δύο ελληνικές εταιρείες με δικό τους περίπτερα. Ο λόγος για την Intracom Telecom και την Adaptit οι οποίες φάνηκαν εξίσου ευχαριστημένες από την παρουσία τους εκεί.

Από την πλευρά της η Intracom Telecom κατά τη διάρκεια του MWC Barcelona εστίασε στην συνδεσιμότητα και τα δίκτυα, με ιδιαίτερη έμφαση στα ασύρματα δίκτυα 5ης γενιάς (5G) και ειδικά στα Fixed Wireless Access. Ειδικότερα η εταιρεία παρουσίασε δύο νέα προϊόντα, το WiBAS™ G5 dual-BS και το WiBAS™ G5 smart-BS στις συχνότητες mmWave που έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν υπηρεσίες υπερυψηλής ευρυζωνικότητας παρέχοντας ταχύτητες 1 Gbps στους τερματικούς σταθμούς. Παράλληλα, σύστησε στο διεθνές κοινό την E-band λύση επόμενης γενιάς, UltraLink™-XR80, για πιο απαιτητικές εφαρμογές 5G backhaul, midhaul και fronthaul αλλά και την τελευταία έκδοση του R10 της uni|MS™ πλατφόρμας για Αυτοματοποιημένη Διαχείριση Δικτύου. Επιπλέον, στο 150 τ.μ περίπτερο της, η εταιρεία παρουσίασε πρόσθετες λύσεις τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, λύσεις IoT αλλά και ζωντανή επίδειξη του συστήματος που έχει αναπτύξει σε συνεργασία με την Intel και το οποίο μειώνει την κατανάλωση ενέργειας σε cloud native 5G core δίκτυα.

Τέλος η ADAPTIT συμμετείχε στο MWC Barcelona μαζί με την κινεζική Helios Networks. Η ADAPTIT αποτελεί τον διανομέα της Helios στην ευρωπαϊκή αγορά και στο MWC Barcelona παρουσίασαν νέα προϊόντα στην κατηγορία των 5G repeaters αλλά και λύσεις που βοηθούν γενικότερα τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους στην βελτιστοποίηση της απόδοσης των δικτύων τους.

Πέραν των συμμετεχόντων στις αποστολές και στα ελληνικά περίπτερα, την Βαρκελώνη επισκέφτηκαν και πολλοί Έλληνες επιχειρηματίες οι οποίοι πραγματοποίησαν συναντήσεις στο πλαίσιο της έκθεσης, όπως για παράδειγμα τα στελέχη της AVE (πρώην Audiovisual), τα στελέχη της Logicom τα οποία αναλαμβάνουν την Nokia στην Ελλάδα, τα στελέχη της Smart4All καθώς και τα στελέχη της Info Quest Technologies τα οποία επισκέφτηκαν το εντυπωσιακό περίπτερο της Xiaomi.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά... πέντε νέα smartphones από την TCL στο Mobile World Congress (pics)

MWC 2022: Η επόμενη ημέρα του 5G και το Μetaverse στο επίκεντρο της παγκόσμιας τεχνολογίας

MWC 2022: Laptop που αντέχουν όσα τα smartphones και αλλαγές στο gaming «βλέπουν» οι κατασκευαστές

gazzetta
gazzetta reader insider insider