Credit Suisse: Αναμένει ζημιές στο α' τρίμηνο του 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Credit Suisse: Αναμένει ζημιές στο α' τρίμηνο του 2022
Ζημιές αναμένει πως θα καταγράψει κατά το α' τρίμηνο του έτους η ελβετική τράπεζα Credit Suisse εξαιτίας των αυξημένων ποσών που θα κληθεί να καταβάλλει για κάλυψη νομικών ζητημάτων

Ζημιές αναμένει πως θα καταγράψει κατά το α' τρίμηνο του έτους η ελβετική τράπεζα Credit Suisse εξαιτίας των αυξημένων ποσών που θα κληθεί να καταβάλλει για κάλυψη νομικών ζητημάτων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα, ενώ η κάμψη της επιχειρηματικής δραστηριότητας πλήττει ακόμα περισσότερο την κερδοφορία της τράπεζας.

Πιο αναλυτικά, τα νομικά θέματα αφορούν σε ζητήματα που έχουν προκύψει σε διάστημα μεγαλύτερο της μιας δεκαετίας, γεγονός που αυξάνει τις σχετικές προβλέψεις για επιπλέον δαπάνες 600-700 εκατ. ελβετικών φράγκων (περίπου 650 εκατ. δολάρια).

«Ο όμιλος θα ανακοινώσει τα κέρδη για το α' τρίμηνο του 2022, την Τετάρτη, 27 Απριλίου, και θα ανακοινώσει ζημιές ως συνέπεια της αύξησης αυτού του ποσού», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ελβετικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

Παράλληλα, η Credit Suisse σημειώνει πως η έκθεση της στις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία θα επηρεάσει αρνητικά τα αποτελέσματα του ομίλου κατά 200 εκατ. φράγκα συνολικά.

Η τράπεζα επισημαίνει, ωστόσο, πως οι παραπάνω ζημιές θα αντισταθμιστούν εν μέρει από την βελτίωση των προβλέψεων που αφορούν σε απαιτήσεις απέναντι στο επενδυτικό ταμείο Archegos που κατέρρευσε (170 εκατ. φράγκα) αλλά και από τα κέρδη λόγω αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας ύψους περίπου 160 εκατ. φράγκων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Credit Suisse: Καμία νέα δραστηριότητα στη Ρωσία - Μειώνει την έκθεσή της στη χώρα

Credit Suisse: «Τσεκούρι» 43% στις αποδοχές του CEO μετά τα δίδυμα σκάνδαλα

gazzetta
gazzetta reader insider insider