GM: Κάτω από τις εκτιμήσεις τα έσοδα α' τριμήνου - Αμετάβλητο το guidance

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
GM: Κάτω από τις εκτιμήσεις τα έσοδα α' τριμήνου - Αμετάβλητο το guidance
Χαμηλότερα από τις προβλέψεις της αγοράς διαμορφώθηκαν τα έσοδα της αυτοκινητοβιομηχανίας General Motors κατά το α' τρίμηνο του 2022.

Χαμηλότερα από τις προβλέψεις της αγοράς διαμορφώθηκαν τα έσοδα της αυτοκινητοβιομηχανίας General Motors κατά το α' τρίμηνο του 2022, ωστόσο οι σταθερές εκτιμήσεις του αμερικανικού κολοσσού για την κερδοφορία της εντός του έτους ώθησαν σε κέρδη άνω του 2% την διαπραγμάτευση της μετοχής της στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Τρίτης στην Wall Street.

Αναλυτικότερα, για το τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου, η General Motors ανέφερε συνολικά έσοδα ύψους 35,98 δισ. δολαρίων, αυξημένα σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021, χαμηλότερα ωστόσο από τις προβλέψεις για συνολικά έσοδα 36,9 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της FactSet.

Παράλληλα, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε συνολικά κέρδη 2,9 δισ. δολαρίων, ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 2,09 δολάρια, έναντι πρόβλεψης για κέρδη 1,65 δολαρίων/μετοχή.

Σημειώνεται πως κατά το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021, η GM είχε αναφέρει κέρδη 3,02 δισ. δολαρίων ή 2,03 δολαρίων/μετοχή.

Τέλος, η GM διατήρησε αμετάβλητες τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις οχημάτων καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, επισημαίνοντας πως η ζήτηση παραμένει ισχυρή, όπως και η αναπτυξιακή της πορεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

GM: 2,1 δισ. δολάρια στην SoftBank για εξαγορά startup αυτόνομης οδήγησης

GM και Honda θα αναπτύξουν ηλεκτρικά οχήματα που θα κοστίζουν λιγότερο από 30.000 δολάρια

Διπλή επένδυση του Καναδά σε δύο εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων της GM

gazzetta
gazzetta reader insider insider