Χαμηλότερα των εκτιμήσεων τα μεγέθη της Boeing, καθυστερήσεις σε εμπορικά και αμυντικά προγράμματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χαμηλότερα των εκτιμήσεων τα μεγέθη της Boeing, καθυστερήσεις σε εμπορικά και αμυντικά προγράμματα
Διεύρυνση ζημιών και χαμηλότερα έσοδα εμφάνισε η Boeing το πρώτο τρίμηνο του 2022, καθώς η αεροπορική αντιμετωπίζει υψηλότερο κόστος τόσο για εμπορικά όσο και για αμυντικά αεροσκάφη.

Διεύρυνση ζημιών και χαμηλότερα έσοδα εμφάνισε η Boeing το πρώτο τρίμηνο του 2022, καθώς η αεροπορική αντιμετωπίζει υψηλότερο κόστος τόσο για εμπορικά όσο και για αμυντικά αεροσκάφη, με τη μετοχή να υποχωρεί πάνω από 2% προσυνεδριακά.

Ειδικότερα, οι καθαρές ζημιές υπερδιπλασιάστηκαν στα 1,24 δισ. δολάρια, ή 2,06 δολ. ανά μετοχή, από ζημιές 561 εκατ. δολ., ή 92 σεντς, την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Εξαιρουμένων των έκτακτων στοιχείων, οι ζημιές ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 2,75 δολ. από 1,53 δολ. πέρυσι, ενώ οι εκτιμήσεις σε δημοσκόπηση της FactSet έκαναν λόγο για ζημιές 25 σεντς.

Τα έσοδα μειώθηκαν 8,1% στα 13,99 δισ. δολάρια, χαμηλότερα των προσδοκιών για 16,02 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, οι ελεύθερες ταμειακές ροές βελτιώθηκαν στο αρνητικό επίπεδο των 3,57 δισ. δολ. από τα αρνητικό 3,68 δισ. δολ. πέρυσι, ωστόσο έχασαν την εκτίμηση της FactSet για 2,92 δισ. δολάρια.

Η μετοχή της Boeing υποχωρεί πάνω από 3% προσυνεδριακά, οδεύοντας προς χαμηλό 17 μηνών, ενώ έως τώρα φέτος έχει χάσει 17%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider