Είναι η στιγμή για αγορά της μετοχής της Apple;

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Είναι η στιγμή για αγορά της μετοχής της Apple;
Apple
Μετά την επίτευξη του ορόσημου των 3 τρισ. δολαρίων σε κεφαλαιοποίηση, η μετοχή της Apple έχει πραγματοποιήσει ένα pullback με πολλούς επενδυτές να αναρωτιούνται εάν η μετοχή βρίσκεται σε ένα καλό σημείο αγοράς.

Μετά την επίτευξη του ορόσημου των 3 τρισ. δολαρίων σε κεφαλαιοποίηση, η μετοχή της Apple έχει πραγματοποιήσει ένα pullback με πολλούς επενδυτές να αναρωτιούνται εάν η μετοχή βρίσκεται σε ένα καλό σημείο αγοράς.

Στις 3 Ιανουαρίου, η Apple έφτασε για λίγο ενδοσυνεδριακά στα 3 τρισ. δολάρια σε κεφαλαιοποιήση όταν οι μετοχές της έφτασαν τα 182,86. Η μετοχή της Apple ανέβηκε στα 182,88 δολάρια εκείνη την ημέρα πριν υποχωρήσει.

Στις 4 Ιανουαρίου, η μετοχή της Apple έφτασε ξανά τα 3 τρισ. δολάρια, ενώ στις 6 Μαΐου ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 157,28 δολάρια.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν αναλυτές οι πωλήσεις iPhone έχουν επιβραδυνθεί καθώς οι χρήστες κρατούν τις συσκευές τους για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα μεταξύ των αναβαθμίσεων που κάνει η εταιρεία. Ωστόσο, η εταιρεία βρίσκεται στη μέση ενός σημαντικού κύκλου αναβάθμισης με τα iPhone 5G.

Στις 8 Μαρτίου, πραγματοποίησε ένα ανοιξιάτικο event όπου παρουσίασε προϊόντα όπως ένα iPhone 5G χαμηλότερου κόστους. Το iPhone SE τρίτης γενιάς είναι το νέο βασικό smartphone 5G της εταιρείας και ξεκινά από τα 429 δολάρια. Στην εκδήλωση, η Apple παρουσίασε επίσης έναν νέο υπολογιστή Mac προηγμένης τεχνολογίας για δημιουργικούς επαγγελματίες, ενώ ο επιτραπέζιος υπολογιστής Mac Studio ξεκινά από τα 1.999 δολάρια. Επιπλέον, η Apple παρουσίασε μια νέα έκδοση του tablet iPad Air.

Ποιος θα είναι ο επόμενος «μοχλός» ανάπτυξης της Apple

Ωστόσο, οι επενδυτές δεν έμειναν εντυπωσιασμένοι. Η Apple πιθανότατα δεν θα ανακοινώσει άλλα νέα προϊόντα ή υπηρεσίες μέχρι το Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών της αυτό το καλοκαίρι. Το Apple WWDC έχει προγραμματιστεί ως διαδικτυακή εκδήλωση που θα διαρκέσει από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου.

Καθώς το σκέλος των iPhone ωριμάζει, οι επενδυτές αναρωτιούνται ποιος θα είναι ο επόμενος μεγάλος μοχλός ανάπτυξης για τη μετοχή της Apple.

Τον τελευταίο καιρό, δύο τμήματα έχουν προσφέρει ώθηση στις πωλήσεις και τα κέρδη της Apple: οι υπηρεσίες και οι φορητές συσκευές.

Τα έσοδα της Apple από τις υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 17% σε ετήσια βάση στα 19,82 δισ. δολάρια. Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν το App Store, AppleCare, iCloud, Apple Pay, Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade και άλλες προσφορές. Τον Μάρτιο, το Apple TV+ έγινε η πρώτη υπηρεσία streaming που κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης εικόνας. Η ταινία της "CODA" κέρδισε το κορυφαίο βραβείο στα Βραβεία Όσκαρ 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider