Προς νέο ιστορικό χαμηλό η μετοχή της Credit Suisse, έπειτα από τις υποβαθμίσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προς νέο ιστορικό χαμηλό η μετοχή της Credit Suisse, έπειτα από τις υποβαθμίσεις
Η Moody's και η S&P επικαλέστηκαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας καθώς προσπαθεί να αναδιαρθρωθεί μετά από μια περίοδο σκανδάλων και λαθών.

Πτώση έως και 7% βρέθηκαν να καταγράφουν οι μετοχές της Credit Suisse, «φλερτάροντας» με νέο ιστορικό χαμηλό, έπειτα από τις υποβαθμίσεις από δύο οίκους αξιολόγησης.

Η Moody's Investors Services υποβάθμισε το μη εξασφαλισμένο χρέος από Baa1 σε Baa2, ενώ διατήρησε το outlook αρνητικό. Παράλληλα, η S&P Global Ratings αναθεώρησε το outlook της Credit Suisse από σταθερό σε αρνητικό.

Και οι δύο οίκοι επικαλέστηκαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας καθώς προσπαθεί να αναδιαρθρωθεί μετά από μια περίοδο σκανδάλων και λαθών, όπως η Greensill Capital και η Archegos Capital Management, οι οποίες συνέβαλαν σε ζημιές σχεδόν 4 δισ. ελβετικών φράγκων τα τελευταία τρία τρίμηνα, σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg.

«Βλέπουμε αυξανόμενους κινδύνους για τη σταθερότητα της τράπεζας, την αβεβαιότητα σχετικά με την αντικατάσταση ανώτατων στελεχών καθώς και την έλλειψη ξεκάθαρης στρατηγικής και εκτιμούμε ότι η προσαρμοσμένη στον κίνδυνο κερδοφορία του ομίλου είναι πιθανό να παραμείνει αδύναμη μεσοπρόθεσμα», σημείωσε η S&P.

Από την πλευρά της, η Moody's ανέφερε ότι η υποβάθμιση αντανακλά τις προκλήσεις που αντιμετώπισε η Credit Suisse κατά την αναστροφή της επενδυτικής της μονάδας εν μέσω ενός δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος και τα προβλήματα που θα συναντήσει η νέα διοικητική ομάδα.

Παράλληλα, ο Eoin Mullany, αναλυτής της Berenberg, μείωσε την τιμή - στόχο της Credit Suisse από 8 σε 7 ελβετικά φράγκα, τονίζοντας πως με σταθερά βραχυπρόθεσμα κόστη και έσοδα υπό αυξανόμενη πίεση, είναι δύσκολο να είμαστε θετικοί στην Credit Suisse.

Την περασμένη εβδομάδα ο Thomas Gottstein αντικαταστάθηκε ως Διευθύνων Σύμβουλος από τον Ulrich Koerner, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δευτέρου τριμήνου, όπου παρουσιάστηκαν ζημιές 1,6 δισ. ελβετικών φράγκων (1,65 δισ. δολαρίων), μεγαλύτερες των προσδοκιών.

Λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Wall Street, η Credit Suisse υποχωρεί 5,6% στα 5,18 ελβετικά φράγκα, ενώ το ιστορικό της χαμηλό είναι στα 5 ελβετικά φράγκα από τα μέσα Ιουλίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Credit Suisse: Έδωσε 300 εκατ. δολάρια μέσα σε έναν μήνα για να κρατήσει τα ταλέντα της

BP: Τριπλασιασμός κερδών στα 9,26 δισ. δολάρια το β΄ τρίμηνο

Χάκερς απέσπασαν 200 εκατ. δολάρια από την «κρυπτο-γέφυρα» Nomad

gazzetta
gazzetta reader insider insider