Ergo: Πιστεύουμε στην ελληνική ασφαλιστική αγορά

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ergo: Πιστεύουμε στην ελληνική ασφαλιστική αγορά

H εξαγορά της ΑΤΕ Ασφαλιστικής αποτελεί σημάδι της πίστης μας στις προοπτικές της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Ergo κ. Θεόδωρος Κοκκάλας συμπληρώνοντας ωστόσο ότι η εταιρεία ανησυχεί για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

«Πιστεύουμε στην προοπτική της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς», σημείωσε ο κ. Κοκκάλας εξηγώντας ότι η υπάρχει χώρος για ανάπτυξη καθώς η διείσδυση της ιδιωτικής ασφάλισης στην ελληνική κοινωνία είναι ακόμη χαμηλή, ενώ η χώρα ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση γεγονός το οποίο εξασφαλίζει σταθερότητα σε εποπτικό επίπεδο.

Αναφερόμενος στην εξαγορά της ΑΤΕ Ασφαλιστικής ο επικεφαλής της Ergo σημείωσε ότι αυτή δεν έγινε «ελαφρά τη καρδία». Ήταν μια διαδικασία που κράτησε δύο χρόνια παρά 14 ημέρες και η οποία συζητήθηκε ευρέως, ανέφερε ο κ. Κοκκάλας συμπληρώνοντας ότι είναι μια επένδυση που προσθέτει αξία στην εταιρεία, την πελατειακή της βάση και ενισχύει το χαρτοφυλάκιό της. «Θεωρούμε ότι και για την ΑΤΕ Ασφαλιστική αυτή ήταν η καλύτερη εξέλιξη», σημείωσε.

Κάνοντας ειδική αναφορά στην πορεία της Ergo, ο κ. Κοκκάλας τόνισε ότι η εταιρεία μετράει 27 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα και πλέον βρίσκεται οργανικά στην τρίτη θέση των γενικών ασφαλίσεων, ενώ παραμένει κερδοφόρα και ιδιαίτερα ισχυρή οικονομικά.

Σε ότι αφορά τα μελλοντικά σχέδια της ασφαλιστικής σημείωσε ότι «είμαστε έτοιμοι να επενδύσουμε σε οτιδήποτε έχει μέλλον» και συμπλήρωσε ότι «μισούμε την πολυτέλεια, αγαπούμε την επένδυση». Στόχος της εταιρείας σύμφωνα με τον κ. Κοκκάλα είναι παραμείνει στις κορυφαίες τρεις του κλάδου διατηρώντας την κερδοφόρα πορεία της. «Το να μεγαλώσεις είναι εύκολο, το να αναπτυχθείς κερδοφόρα είναι το πιο δύσκολο», τόνισε.

«Θέλουμε να ξεχωρίσουμε για το επίπεδο παροχής υπηρεσίας. Να είναι το υψηλότερο δυνατό αλλά με ανταγωνιστική τιμή», ανέφερε ο επικεφαλής της Ergo Ελλάς και πρόσθεσε ότι στόχος της εταιρείας είναι να μην είναι «γνωστοί ούτε στα outlet αλλά ούτε σαν μπουτίκ πολυτελείας».

Στροφή στο digital

Ο όμιλος της Ergo επενδύει το ποσό του 1 δισ. ευρώ, από τα οποία τα μισά στο χώρο του digital, σημείωσε ο κ. Κοκκάλας. Σύμφωνα με τον ίδιο και τοπικά θα γίνουν επενδύσεις στις ψηφιακές τεχνολογίες. «Στο digital θελουμε να παίξουμε κομβικό ρόλο στην Ελλάδα και ευρύτερα», τόνισε ο ίδιος συμπληρώνοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει άμεσο σχέδιο για απευθείας πωλήσεις χωρίς ωστόσο να αποκλείσει κάποιο τέτοιο ενδεχόμενο.

Τέλος, ο κ. Κοκκάλας σημείωσε πως το όνομα της ΑΤΕ Ασφαλιστικής θα διατηρηθεί για έναν χρόνο ακόμη και μετά θα γίνει Ergo.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider