Με Μνημόνια Συνεργασίας ενδυναμώνει τις σχέσεις του το ΕΒΕΘ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με Μνημόνια Συνεργασίας ενδυναμώνει τις σχέσεις του το ΕΒΕΘ
Στην περαιτέρω διεθνοποίηση των δραστηριοτήτων και συνεργασιών του, στοχεύουν τα δύο Μνημόνια Συνεργασίας που υπέγραψαν στελέχη του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).

Στην περαιτέρω διεθνοποίηση των δραστηριοτήτων και συνεργασιών του, στοχεύουν τα δύο Μνημόνια Συνεργασίας που υπέγραψαν στελέχη του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), με τους εκπροσώπους των αντίστοιχων παραγωγικών φορέων σε Βουδαπέστη και Κόσοβο.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή σχετική ανακοίνωση του ΕΒΕΘ, το Μνημόνιο Συνεργασίας με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Βουδαπέστης, υπέγραψαν το μέλος της διοικητικής επιτροπής του ΕΒΕΘ, Κωνσταντίνος Μωραϊτίδης, υπεύθυνος συμβουλευτικής υποστήριξης επιχειρήσεων στον φορέα, με τον επικεφαλής του International and Foreign Economy Cabinet του ΕΒΕ της Βουδαπέστης, Rév András.

Το πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα στους δύο παραπάνω παραγωγικούς φορείς, αφορά -μεταξύ άλλων- την ενθάρρυνση και προώθηση των επιχειρηματικών σχέσεων, την υποστήριξη για την πραγματοποίηση εμπορικών αποστολών και τη δημιουργία ενός επιχειρηματικού δικτύου που θα βοηθά έμπρακτα την εκατέρωθεν υλοποίηση επενδύσεων. Υπενθυμίζεται ότι το ΕΒΕΘ έχει αδελφοποιηθεί με το ΕΒΕ της Βουδαπέστης το 1992, με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας ουσιαστικά οι δύο φορείς ανανεώνουν τις σχέσεις τους, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του ΕΒΕΘ.

Στο ίδιο πνεύμα και το Μνημόνιο Συνεργασίας με το Εμπορικό Επιμελητήριο του Κοσόβου

Αντίστοιχο περιεχόμενο έχει και το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπεγράφη από τον γενικό γραμματέα του ΕΒΕΘ, Παναγιώτη Μενεξόπουλο, με τον επικεφαλής του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Κοσόβου (KCC), Lulzim Rafuna.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίωνση του ΕΒΕΘ, το Μνημόνιο Συνεργασίας των ΕΒΕΘ-KCC υπογράφτηκε στο πλαίσιο ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής, η οποία και υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας, Κωνσταντίνο Φραγκογιάννη, επισκέφτηκε την Πρίστινα στις 4-5 Σεπτεμβρίου.

Η αποστολή στην Πρίστινα συμμετείχε σε επιχειρηματικό Forum, που συνδιοργάνωσαν η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ (Enterprise Greece), το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) με το Kosovo Investment & Enterprise Support Agency (KIESA), με στόχο τη δικτύωση των ελληνικών εταιρειών μέσω Β2Β συναντήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χαρδαλιάς: Άμεση ανάγκη για αλλαγή φιλοσοφίας στη θωράκιση των πόλεων

Πρόεδρος ΕΑΕΕ: Επικροτούμε τα μέτρα ενίσχυσης της ασφαλιστικής προστασίας νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Βαρβαρέσος: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα 1.000 ευρώ σε πρώην εργαζόμενους

gazzetta
gazzetta reader insider insider