Κυρώσεις στους CEOs της Boeing Defense και Raytheon από Κίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κυρώσεις στους CEOs της Boeing Defense και Raytheon από Κίνα
Την επιβολή κυρώσεων στους Αμερικανούς επικεφαλής της Boeing Defense, Space, and Security και της Raytheon ανακοίνωσε σήμερα η κινεζική κυβέρνηση, βάσει ξένων δημοσιευμάτων.

Την επιβολή κυρώσεων στους Αμερικανούς επικεφαλής της Boeing Defense, Space, and Security και της Raytheon ανακοίνωσε σήμερα η κινεζική κυβέρνηση, βάσει ξένων δημοσιευμάτων.

Συγκεκριμένα η Κίνα θα επιβάλλει κυρώσεις στους διευθύνοντες συμβούλους της Boeing Defense, Space, and Security, Ted Colbert, και της Raytheon, Gregory Hayes, επικαλούμενη του ρόλου που διαδραμάτισαν κατά την πρόσφατη πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ταϊβάν, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας.

Η ανακοίνωση έπεται της πρόσφατης κίνησης του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ να εγκρίνει την πώληση πυραύλων, συστημάτων ραντάρ και σχετικού εξοπλισμού αξίας 1,1 δισ. δολαρίων στην Ταϊβάν. Tο μεγαλύτερο μέρος της συμφωνίας αφορά στην πώληση του συστήματος παρακολούθησης ραντάρ (SRP) αξίας 665,4 εκατ. δολαρίων.

Επίσης η συμφωνία περιελάμβανε τους πυραύλους AGM-84L-1 Harpoon έναντι 355 εκατ. δολαρίων, καθώς και τους AIM-9X Block II Sidewinder και τους AIM-9X Block II έναντι 85,6 εκατ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Nα ενισχυθεί η πολιτική εμπιστοσύνη» ζητά από τον Ερντογάν ο Σι Τζινπίνγκ

Κίνα: Άνω των εκτιμήσεων λιανικές πωλήσεις και βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο

Νέες υπερπτήσεις τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών πάνω από την Κίναρο

gazzetta
gazzetta reader insider insider