Pernod Ricard: Αύξηση πωλήσεων 11% για τη δεύτερη μεγαλύτερη ποτοποιία στον κόσμο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Pernod Ricard: Αύξηση πωλήσεων 11% για τη δεύτερη μεγαλύτερη ποτοποιία στον κόσμο
Η εταιρεία δήλωσε πως ωφελήθηκε από τις αυξήσεις των τιμών στις ΗΠΑ, που είναι η κορυφαία αγορά της.

Η γαλλική ποτοποιία Pernod Ricard ανακοίνωσε πωλήσεις καλύτερες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, για το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2023, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία.

Όπως μετέδωσε το Reuters, η εταιρεία κατέγραψε έσοδα από πωλήσεις 3,3 δισ. ευρώ, αυξημένα 11% σε ετήσια βάση και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια αύξηση των εσόδων κατά 9,3%.

Η εταιρεία δήλωσε πως ωφελήθηκε από τις αυξήσεις των τιμών στις ΗΠΑ, που είναι η κορυφαία αγορά της, ενώ ανέφερε πως η αρχή του οικονομικού έτους απέδειξε ισχυρή ζήτηση από την Κίνα και την Ινδία.

Στην Κίνα, οι πωλήσεις αυξήθηκαν 9% σε τριμηνιαία βάση, με την Pernod Ricard να πετυχαίνει διψήφια ποσοστά ανάπτυξης των πωλήσεων της στη χώρα ακόμα και μέσα στο lockdown για τον κορονοϊό.

Η διοίκηση της εταιρείας αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσε πως αναμένει ότι η ανάπτυξη των πωλήσεων για το σύνολο του οικονομικού έτους θα είναι «δυναμική και ευρεία». Ο CEO της Pernod Ricard, Αλεξάντρ Ρικάρντ, δήλωσε «είμαι πολύ ενθουσιασμένος από την αρχή μας στο έτος».

Σημειώνεται πως η Pernod Ricard είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ποτοποιία στον κόσμο, πίσω μόνο από την Diageo, με μάρκες όπως το κονιάκ Martell, η σαμπάνια Mumm και η βότκα Absolut.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Nokia: Πάνω από τις προβλέψεις τα έσοδα στο γ' τρίμηνο - Ανοδική αναθεώρηση για το σύνολο του 2022

Ενισχυμένα τα έσοδα της Hermes στο γ' τρίμηνο - Ώθηση από τον τουρισμό στην Ευρώπη και από την Κίνα

Βρετανία: Εκατομμύρια πολίτες παραλείπουν γεύματα εξαιτίας της αύξησης τιμών

gazzetta
gazzetta reader insider insider