Goldman Sachs: Λάθος ότι καθυστερήσαμε τις απολύσεις, λέει ο CEO

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Goldman Sachs: Λάθος ότι καθυστερήσαμε τις απολύσεις, λέει ο CEO
Την εκτίμηση ότι άργησαν να δρομολογηθούν οι απολύσεις, εξέφρασε προσφάτως ο CEO της Goldman Sachs Ντέιβιντ Σόλομον, τονίζοντας ότι θα έπρεπε να έχει ακολουθήσει το ένστικτό του, αναλαμβάνοντας δράση νωρίτερα.

Την εκτίμηση ότι άργησαν να δρομολογηθούν οι απολύσεις, εξέφρασε προσφάτως ο CEO της Goldman Sachs Ντέιβιντ Σόλομον, τονίζοντας ότι θα έπρεπε να έχει ακολουθήσει το ένστικτό του, αναλαμβάνοντας δράση νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν οι Financial Times.

Όπως επεσήμανε συγκεκριμένα ο Ντέιβιντ Σόλομον, στη διάρκεια μιας κεκλεισμένων των θυρών συνάντησης που είχε με 400 συνεργάτες της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας στο Μαϊάμι, καθυστέρησε πολύ να προβεί στις περικοπές προσωπικού και αυτό, παρά το γεγονός ότι ήδη από το δεύτερο τρίμηνο του 2022, είχαν αρχίσει να αναδύονται ενδείξεις προβλημάτων, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα.

Παράλληλα, ο ίδιος φέρεται να δήλωσε ότι οι περικοπές θα ήταν λιγότερο δραστικές εάν η τράπεζα είχε ενεργήσει νωρίτερα.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο, η Goldman Sachs ξεκίνησε να υλοποιεί ένα πρόγραμμα μείωσης περίπου 3.200 θέσεων εργασίας ή του 6,5% του εργατικού δυναμικού της, εφαρμόζοντας έναν από τους μαζικότερους γύρους απολύσεων στα χρονικά λειτουργίας της τράπεζας.

Η εν λόγω απόφαση ελήφθη μετά από τη «βουτιά» που γνώρισαν τα έσοδα και τα κέρδη, παράλληλα με μία μεγαλύτερη των εκτιμήσεων αύξηση στις δαπάνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

FT: Προς νέο γύρο απολύσεων η Meta - Καθυστερεί ο προϋπολογισμός των τμημάτων

Η αυξημένη ζήτηση για γραφειακούς χώρους ανεβάζει τα ενοίκια στην Ευρώπη

Πετρέλαιο: Γιατί αυξάνονται οι πιθανότητες για ένα νέο ράλι

gazzetta
gazzetta reader insider insider