Twilio: 2ος γύρος απολύσεων σε 5 μήνες - «Ψαλιδίζει» το 17% του προσωπικού της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Twilio: 2ος γύρος απολύσεων σε 5 μήνες - «Ψαλιδίζει» το 17% του προσωπικού της
«Τα σημερινά νέα, ωστόσο, καθοδηγούνται περισσότερο από την ανάγκη να οργανωθούμε διαφορετικά για την επιτυχία – και τις αλλαγές που απαιτούνται για την εφαρμογή αυτής της νέας δομής».

Οι μετοχές της Twilio σημείωσαν άνοδο τη Δευτέρα, αφού η εταιρεία αποκάλυψε ότι θα απολύσει το 17% των εργαζομένων της ως μέρος ενός σχεδίου περιορισμού των εξόδων και «διαφορετικής» οργάνωσης, ενώ παρείχε και ένα αισιόδοξο outlook για τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου.

Η ανακοίνωση έρχεται μόλις πέντε μήνες μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα περικόψει περίπου το 11% του προσωπικού της στο πλαίσιο μιας αναδιάρθρωσης, με στόχο τη μείωση του κόστους. Με βάση τους περίπου 8.992 υπαλλήλους που η εταιρεία είπε ότι είχε στο τέλος του τρίτου τριμήνου, ο τελευταίος γύρος απολύσεων θα μπορούσε να επηρεάσει περίπου 1.529 υπαλλήλους.

«Είμαι βέβαιος ότι αναρωτιέστε γιατί κάνουμε επιπλέον περικοπές στην ομάδα μετά τις απολύσεις του Σεπτεμβρίου», έγραψε ο Διευθύνων Σύμβουλος Τζεφ Λόσον σε επιστολή προς τους υπαλλήλους. «Εκείνη την εποχή, επιδιώξαμε να εξορθολογίσουμε την εταιρεία όπως ήταν τότε δομημένη. Τα σημερινά νέα, ωστόσο, καθοδηγούνται περισσότερο από την ανάγκη να οργανωθούμε διαφορετικά για την επιτυχία – και τις αλλαγές που απαιτούνται για την εφαρμογή αυτής της νέας δομής» πρόσθεσε.

Η εταιρεία είπε επίσης ότι θα κλείσει οριστικά μια σειρά από γραφεία της, ενώ ο Λόσον επεσήμανε πως θα σχηματιστούν δύο νέες επιχειρηματικές μονάδες, η Twilio Communications και η Twilio Data & Applications, καθώς υπάρχουν διαφορετικές ανάγκες και «πρέπει να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί, επιταχύνοντας την ανάπτυξή μας».

«Όταν εξετάσαμε αυτές τις δύο επιχειρηματικές μονάδες από μόνες τους, έγινε σαφές ότι έχουμε γίνει πολύ μεγάλοι, ειδικά στις επικοινωνίες. Και αυτός είναι ο λόγος που αφήνουμε επίσης ορισμένους συναδέλφους σήμερα. Πρέπει να ξοδεύουμε λιγότερα, να εξορθολογίσουμε και να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Κεφάλι» της Meta αποχωρεί μετά από 13 έτη στην εταιρεία

Goldman Sachs: Λάθος ότι καθυστερήσαμε τις απολύσεις, λέει ο CEO

Ford: Χτίζει το εργοστάσιο μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα με τεχνολογία από Κίνα παρά τις εντάσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider