Salesforce: «Νίκησε» όλες τις προβλέψεις - Ράλι σχεδόν 15% για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Salesforce: «Νίκησε» όλες τις προβλέψεις - Ράλι σχεδόν 15% για τη μετοχή
Έκλεισε το τέταρτο τρίμηνο του 2022 με κέρδη 1,68 δολάρια ανά μετοχή, ξεπερνώντας κατά πολύ την πρόβλεψη των αναλυτών για 1,36 δολάρια.

Η μετοχή της Salesforce εκτοξεύθηκε μέχρι και 15% μετά το καμπανάκι της Wall Street όταν ο κολοσσός του cloud software ανακοίνωσε τα εταιρικά του αποτελέσματα για το δ' τρίμηνο.

Πιο συγκεκριμένα, η επιχείρηση έκλεισε το τέταρτο τρίμηνο του 2022 με κέρδη 1,68 δολάρια ανά μετοχή, ξεπερνώντας κατά πολύ την πρόβλεψη των αναλυτών για 1,36 δολάρια. Στο ίδιο μήκος κύματος, τα έσοδά της διαμορφώθηκαν στα 8,38 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 14% σε ετήσια βάση και πολύ παραπάνω από τα 7,99 δισ. που περίμενε η αγορά.

Παράλληλα, για το 2023 η εταιρία αναμένει προσαρμοσμένα κέρδη στο εύρος των 7,12 με 7,14 δολ. ανά μετοχή, εξαιρετικά πάνω από την πρόβλεψη των αναλυτών για 5,84 δολ. Επίσης, για το ίδιο διάστημα, προσδοκά τζίρο στα 34,5 με 34,7 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τα 34,03 δισ. των εκτιμήσεων.

Τον Ιανουάριο ο Μαρκ Μπένιοφ, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Salesforce, δήλωσε ότι η εταιρεία θα μειώσει το 10% του εργατικού δυναμικού της, δηλαδή πάνω από 7.000 άτομα. Η εταιρεία παράλληλα επεκτείνει το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών της στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η μετοχή της Salesforce έχει ενισχυθεί 26% μέχρι στιγμής φέτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νευρικότητα στη Wall Street από την εκτόξευση των αποδόσεων στα ομόλογα

Knight Frank: Οι πλούσιοι έγιναν κατά 10% φτωχότεροι το 2022 αλλά «το κλίμα θα αλλάξει γρήγορα»

Το ύψος στο «κόστος» του χρήματος στην Ευρωζώνη θα συνεχίσει να αυξάνεται και μετά τον Μάρτιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider