Apple: «Χάνει» την κεφαλαιοποίηση των 3 τρισ. δολαρίων λόγω του selloff στη Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Apple: «Χάνει» την κεφαλαιοποίηση των 3 τρισ. δολαρίων λόγω του selloff στη Wall Street
Η κεφαλαιοποίηση της Apple την περασμένη Παρασκευή έκλεισε πάνω από τα 3 τρισ. δολάρια για πρώτη φορά, ένα επίπεδο που καμία εισηγμένη εταιρεία δεν είχε φτάσει ποτέ πριν.

H «βουτιά» στη Wall Street την Πέμπτη φέρνει τις μετοχές της Apple κάτω από τα επίπεδα κεφαλαιοποίησης των 3 τρισ. δολαρίων εν μέσω αναταραχής στην αγορά που προκλήθηκε από την ισχυρότερη από την αναμενόμενη αύξηση των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ.

Η κεφαλαιοποίηση της Apple την περασμένη Παρασκευή έκλεισε πάνω από τα 3 τρισ. δολάρια για πρώτη φορά, ένα επίπεδο που καμία εισηγμένη εταιρεία δεν είχε φτάσει ποτέ πριν. Η μετοχή έκλεισε την συνεδρίαση στα 193,97 δολάρια, δίνοντας στην εταιρεία αποτίμηση 3,05 τρισ. δολαρίων. Αλλά η μετοχή διολισθαίνει σταδιακά αυτή την εβδομάδα, υποχωρώντας 0,7% την Πέμπτη στα 190,05 δολάρια, δίνοντας στην εταιρεία αποτίμηση 2,989 τρισ. δολαρίων.

Οι μετοχές της Apple εκτινάχθηκαν στα ύψη κατά 46% φέτος, καθώς οι επενδυτές άρχισαν να αποκτούν μετοχές τεχνολογίας mega-cap. Το ράλι της Apple έρχεται παρά τις μέτριες προσδοκίες ανάπτυξης της Wall Street για την εταιρεία. Οι συναινετικές εκτιμήσεις προβλέπουν για την Apple να σημειώσει μείωση εσόδων κατά 1,7% από έτος σε έτος το τρίμηνο του Ιουνίου και πτώση 2,3% για το οικονομικό έτος που έληξε τον Σεπτέμβριο. Η Wall Street βλέπει μια επιστροφή στην ανάπτυξη το επόμενο έτος, διαμορφώνοντας κατά μέσο όρο αύξηση εσόδων 6,6%.

Η Apple δεν έχει ανακοινώσει ακόμη ημερομηνία για τα αποτελέσματα τριμήνου Ιουνίου, αλλά είναι πιθανό να δημοσιευτούν πριν από τα τέλη Ιουλίου. Μετά από αυτό, η Wall Street θα στρέψει την προσοχή της στην κυκλοφορία του iPhone 15, που αναμένεται να παρουσιαστεί αυτό το φθινόπωρο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ford: Αύξηση σχεδόν 10% στις πωλήσεις οχημάτων στις ΗΠΑ το β' τρίμηνο

Η Google καθυστερεί την παραγωγή των δικών της τσιπ για τα Pixel μέχρι το 2025

ΗΠΑ: Πτώση για τα αποθέματα πετρελαίου - Χειρότερη των εκτιμήσεων η μείωση για τη βενζίνη

gazzetta
gazzetta reader insider insider