xAI: Η νέα εταιρεία του Έλον Μασκ, στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης, είναι γεγονός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
xAI: Η νέα εταιρεία του Έλον Μασκ, στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης, είναι γεγονός
Τα νέα είχαν δημοσιευθεί από τους Financial Times τον Απρίλιο, μαζί με αναφορές ότι ο Μασκ είχε εξασφαλίσει χιλιάδες επεξεργαστές GPU από την Nvidia για να τροφοδοτήσει ένα πιθανό γλωσσικό μοντέλο.

To ντεμπούτο της νέας εταιρείας του, στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης, της xAI, ανακοίνωσε ο Έλον Μασκ, CEO της Tesla και της SpaceX, και ιδιοκτήτης του Twitter, , με στόχο «να κατανοήσει την αληθινή φύση του σύμπαντος». Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας, ο Μασκ και η ομάδα του θα μοιραστούν περισσότερες πληροφορίες σε μια ζωντανή συνομιλία στο Twitter Spaces την Παρασκευή.

Τα μέλη της ομάδας πίσω από την xAI έχουν εμπλακεί με τα DeepMind, OpenAI, Google Research, Microsoft Research και Tesla, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας, και έχουν εργαστεί σε έργα όπως το AlphaCode του DeepMind και τα chatbots GPT-3.5 και GPT-4 του OpenAI. Ο Μασκ φαίνεται να ιδρύει την xAI για να ανταγωνιστεί εταιρείες όπως η OpenAI, η Google και η Anthropic, που βρίσκονται πίσω από κορυφαία chatbots όπως οι ChatGPT, Bard και Claude.

Τα νέα είχαν δημοσιευθεί από τους Financial Times τον Απρίλιο, μαζί με αναφορές ότι ο Μασκ είχε εξασφαλίσει χιλιάδες επεξεργαστές GPU από την Nvidia για να τροφοδοτήσει ένα πιθανό γλωσσικό μοντέλο. Τον ίδιο μήνα, ο Μασκ μοιράστηκε λεπτομέρειες για τα σχέδιά του για ένα νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται «TruthGPT» κατά τη διάρκεια μιας μαγνητοσκοπημένης συνέντευξης στο Fox News Channel, προσθέτοντας ότι φοβάται ότι οι υπάρχουσες εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης δίνουν προτεραιότητα σε συστήματα που είναι «πολιτικά σωστά».

Photo: GettyImages/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ενοχλημένος ο Βρετανός υπ. Άμυνας με τα αιτήματα της Ουκρανίας: «Δεν είμαστε η Amazon»

Ερντογάν για F-16: Δεν σκοπεύουμε να τα χρησιμοποιήσουμε εναντίον της Ελλάδας

Γερμανία: Το Βραδεμβουργο θεωρεί «εξτρεμιστική οργάνωση» τη Νεολαία της ΑfD

gazzetta
gazzetta reader insider insider