Μασκ: Επανέφερε τον λογαριασμό του Ye (Κάνιε Γουεστ) στο Χ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μασκ: Επανέφερε τον λογαριασμό του Ye (Κάνιε Γουεστ) στο Χ
Ο ράπερ είχε αποβληθεί για υποκίνηση βίας. Ο Ye δεν έχει δημοσιεύσει τίποτα νέο από τότε που επέστρεψε στην πλατφόρμα.

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X επανέφερε τον λογαριασμό του Ye, του καλλιτέχνη παλαιότερα γνωστού ως Κάνιε Γουέστ, αφού ανεστάλη πριν από σχεδόν οκτώ μήνες, επειδή ο ράπερ είχε παραβιάσει τους κανόνες της πλατφόρμας που απαγορεύουν την υποκίνηση βίας.

Ο λογαριασμός του Ye δείχνει τώρα την τελευταία του ανάρτηση από την 1η Δεκεμβρίου, μια μέρα πριν από την αναστολή του λογαριασμού του στην πλατφόρμα X, του ονόματος που ο νέος ιδιοκτήτης του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Έλον Μασκ, έδωσε στο Twitter.

Ο Ye δεν θα είναι επιλέξιμος για δημιουργία εσόδων από τον λογαριασμό του στο X και οι διαφημίσεις δεν θα εμφανίζονται δίπλα στις αναρτήσεις του, ανέφερε το Σάββατο η Wall Street Journal, επικαλούμενη την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο λογαριασμός του Ye ανεστάλη τον Δεκέμβριο, μόλις δύο μήνες μετά την αποκατάστασή του, αφού νωρίτερα μια από τις αναρτήσεις του φαινόταν να δείχνει ένα σύμβολο σβάστικας μέσα σε ένα αστέρι του Δαβίδ.

Η Χ επανέφερε τον λογαριασμό του Ye αφού έλαβε τη διαβεβαίωση ότι δεν θα χρησιμοποιούσε την πλατφόρμα για να μοιράζεται αντισημιτική ή άλλως επιβλαβή γλώσσα, ανέφερε άτομο που γνωρίζει το θέμα.

Ο Ye δεν έχει δημοσιεύσει τίποτα νέο από τότε που επέστρεψε στην πλατφόρμα.

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα του Reuters για σχόλιο.

Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του X, που αυτοαποκαλείται «απολυτάρχης της ελευθερίας του λόγου», είχε χαιρετίσει την επιστροφή του ράπερ στην πλατφόρμα τον Οκτώβριο, αφού ο λογαριασμός του αποκαταστάθηκε για πρώτη φορά.

Ο Μασκ είχε προηγουμένως αποκαταστήσει τον λογαριασμό του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μετά τη διεξαγωγή δημοσκόπησης στην οποία ψήφισαν περίπου 14,8 εκατομμύρια χρήστες του Twitter, ενώ το 51,8% ψήφισε υπέρ της επαναφοράς. Όμως ο Τραμπ είχε πει ότι δεν ενδιαφέρεται να επιστρέψει στο Twitter και ότι θα παραμείνει στη νέα του πλατφόρμα Truth Social.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider