Με διαδικασίες εξπρές η τοποθέτηση CEO στο ΤΧΣ

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με διαδικασίες εξπρές η τοποθέτηση CEO στο ΤΧΣ

Σε συντονισμό για την τοποθέτηση του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είναι η Διοίκηση του ΤΧΣ, το Selection Panel και το υπουργείο Οικονομικών μετά την λήψη επιστολής από τον Βασίλειο Κατσικιώτη, στην οποία αναφέρεται πως δεν αποδέχεται τον διορισμό του στη θέση του CEO του Ταμείου.

Στη εν λόγω επιστολή ο κ. Κατσικιώτης ευχαριστεί τον υπουργό Οικονομικών για την τοποθέτηση, ωστόσο επικαλείται μια σειρά από λόγους που δεν του επιτρέπουν να αναλάβει καθήκοντα, ξεκαθαρίζοντας πως ο ίδιος ουδέποτε είχε πρόβλημα με το ζήτημα της αξιολόγησής του από Selection Panel το ΤΧΣ.

Σε κάθε περίπτωση το υπουργείο Οικονομικών και Selection Panel κινούνται ήδη για την κάλυψη της θέσης και προβάδισμα έχει ο Γ. Μιχαηλίδης ο οποίος ήταν επιλαχών στη σχετική λίστα.

Αν και υπάρχουν φωνές που τάσσονται υπέρ της επανάληψης της διαδικασίας επιλογής του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αυτό δεν είναι το σενάριο που εξετάζεται από το υπουργείο δεδομένου ότι υπάρχει ήδη υποψήφιος που πληροί όλες τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος.

Το πιο πιθανόν είναι η τοποθέτηση του κ. Μιχαηλίδη να εγκριθεί από τοEuroWorlking Group της 28ης Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider