IDF: «Έσπασε» η πρώτη γραμμή άμυνας της Χαμάς - Μάχες σώμα με σώμα στη Λωρίδα της Γάζας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
IDF: «Έσπασε» η πρώτη γραμμή άμυνας της Χαμάς - Μάχες σώμα με σώμα στη Λωρίδα της Γάζας
Tα μέλη της Χαμάς μπορούν να επιλέξουν «εάν θα πεθάνουν ή αν θα παραδοθούν άνευ όρων» δήλωσε απόψε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ, στην 26η ημέρα του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής οργάνωσης που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.

Μάχες σώμα με σώμα διεξάγονται πλέον στη Λωρίδα της Γάζας, με σημαντικές απώλειες τόσο στο ένοπλο δυναμικό της Χαμάς όσο και στις δυνάμεις του Ισραήλ.

Όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ο εκπρόσωπος του IDF, αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, οι χερσαίες δυνάμεις του Ισραήλ κατάφεραν να «σπάσουν» την πρώτη γραμμή άμυνας της Χαμάς στη Βόρεια Γάζα και πλέον προωθούνται σε θέσεις πολύ κοντά στην πόλη της Γάζας.

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν την υποστήριξη τόσο του πυροβολικού, όσο και της αεροπορίας και του ναυτικού. Παρόλα αυτά, δεν λείπουν οι απώλειες, καυώς σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, τουλάχιστον 16 ένστολοι Ισραηλινοί έχουν χάσει τη ζωή τους στις μάχες με τους ενόπλους της Χαμάς, ενώ δεν είναι λίγοι και οι τραυματίες.

«Η χερσαία επιχείρηση προχωρά όπως είχε προγραμματιστεί», τόνισε ο Ντάνιελ Χαγκάρι, προσθέτοντας: «Με εκ των προτέρων σχεδιασμό, ακριβείς πληροφορίες και κοινές επιθέσεις από ξηρά, αέρα και θάλασσα, οι δυνάμεις μας διέρρηξαν τις πρώτες γραμμές άμυνας της Χαμάς στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας».

Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ: Η Χαμάς έχει μόνο δύο επιλογές, τον θάνατο ή την παράδοση

Tα μέλη της Χαμάς μπορούν να επιλέξουν «εάν θα πεθάνουν ή αν θα παραδοθούν άνευ όρων» δήλωσε απόψε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ, στην 26η ημέρα του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής οργάνωσης που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.

«Ο εχθρός έχει μόνο δύο επιλογές, να πεθάνει ή να παραδοθεί άνευ όρων, δεν υπάρχει τρίτη επιλογή», είπε ο Γκάλαντ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Τελ Αβίβ. «Αποστολή μας ήταν να σκοτώσουμε, όχι να απαγάγουμε», λέει κατά την ανάκρισή του ένας μαχητής της Χαμάς που συμμετείχε στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ

Χαλεβί: Αναγκαίο το τίμημα στον πόλεμο κατά της Χαμάς

Ο αρχηγός του Επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού Αντιστράτηγος Χέρτσι Χαλέβι δήλωσε από την πλευρά του ότι το «βαρύ και οδυνηρό τίμημα» που πληρώθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου με τη Χαμάς είναι «αναγκαίο», αφού σκοτώθηκαν 16 στρατιώτες την περασμένη ημέρα.

«Είμαστε στη μέση ενός πολέμου. Θα είναι ένας μακρύς πόλεμος και θα τον πολεμήσουμε μέχρι τέλους. Είμαστε προληπτικοί και πολεμάμε τον εχθρό στο έδαφός τους, χτυπώντας τους στα μέρη όπου εργάζονταν στα σχέδιά τους και στις ίδιες τις περιοχές από τις οποίες προήλθαν οι κακοί τρομοκράτες», ανέφερε ο Χαλεβί.

«Προχωράμε στα στάδια του πολέμου και επιχειρούμε στο έδαφος εντός του εδάφους του εχθρού, υποστηριζόμενοι από ακριβή και βαριά πυρά. Η δραστηριότητα θα συνεχιστεί και θα ενταθεί ανάλογα με τα στάδια του πολέμου και τους στόχους του, όπως ορίζονται από την ισραηλινή κυβέρνηση», κατέληξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Επίσκεψη Μπλίνκεν σε Ισραήλ και Ιορδανία την Παρασκευή

ΟΗΕ: Ο πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς επέτεινε «την καταστολή» στο Ιράν

Επικεφαλής Χαμάς: Το Ισραήλ διαπράττει «σφαγές» στη Γάζα για να καλύψει τις «αποτυχίες» του

gazzetta
gazzetta reader insider insider