Στα 17 ευρώ η τιμή στόχος για τον ΟΤΕ από τη Χρυσοχοΐδης Χρηματιστηριακή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα 17 ευρώ η τιμή στόχος για τον ΟΤΕ από τη Χρυσοχοΐδης Χρηματιστηριακή
Ανοδικά περιθώρια της τάξεως του 21% εντοπίζει η Χρυσοχοΐδης Χρηματιστηριακή για τη μετοχή του ΟΤΕ, θέτοντας τιμή στόχο στα 17 ευρώ.

Ανοδικά περιθώρια της τάξεως του 21% εντοπίζει η Χρυσοχοΐδης Χρηματιστηριακή για τη μετοχή του ΟΤΕ, θέτοντας τιμή στόχο στα 17 ευρώ.

Όπως επισημαίνει, αν και ο ΟΤΕ προσφέρει ισχυρά αποτελέσματα και διατηρεί μια γενναιόδωρη μερισματική πολιτική, η μετοχή παραμένει υποτιμημένη λόγω της έλλειψης καταλύτη που θα πυροδοτούσε τη ζήτηση.

Ο όμιλος καταβάλλει το μεγαλύτερο μέρος των ταμειακών του ροών στους μετόχους, συνδυάζοντας τις αυξανόμενες διανομές μερισμάτων με τις εξαγορές. Παράλληλα, διαθέτει έναν πολύ ισχυρό ισολογισμό, με καθαρό δανεισμό προς EBITDA στo χαμηλό 0,39χ και αξιοζήλευτο προφίλ ωρίμανσης χρέους με την επόμενη σημαντική ανάγκη αναχρηματοδότησης το 2026.

Τα διατηρούμενα υψηλά περιθώρια, οι αυξανόμενες διανομές και ο αξιοχήλευτος ισχυρός ισολογισμός, αποτελούν και με το παραπάνω τους λόγους για να αγοράσει κανείς τη μετοχή του ΟΤΕ, όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή.

Όσον αφορά τις ευκαιρίες ανάπτυξης του ΟΤΕ, εκτός από τη συνδρομητική τηλεόραση που συνεχίζει να ενισχύεται για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο (688 χιλιάδες συνδρομητές), ο όμιλος συνεχίζει να επενδύει στις υποδομές οπτικών ινών που φτάνουν στο σπίτι. Μέχρι στιγμής έχουν εγκαταστήσει 1.375 εκατομμύρια γραμμές που είναι το 70% των εγκατεστημένων γραμμών ολόκληρης της αγοράς. Η αναλογία συνδρομών FTTH στις εγκατεστημένες γραμμές βελτιώνεται και ο όμιλος θα πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω με την κρατική επιχορήγηση που αναμένεται στο τέταρτο τρίμηνο του 2024. Παράλληλα, το Payzy και η πλατφόρμα παράδοσης φαγητού (Box) αποτελούν πρόσθετες ευκαιρίες ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΟΤΕ: Οι 3 φάσεις ανάπτυξης και το τελευταίο μήνυμα Τσαμάζ

ΟΤΕ: Τι δήλωσε ο Μιχάλης Τσαμάζ στο 54ο και τελευταίο Conference Call με τους αναλυτές

gazzetta
gazzetta reader insider insider