Η Johnson & Johnson εξαγοράζει την Proteologix έναντι 850 εκατ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Johnson & Johnson εξαγοράζει την Proteologix έναντι 850 εκατ. δολαρίων
Στην εξαγορά της Proteologix έναντι 850 εκατ. δολαρίων ανακοίνωσε την Πέμπτη η Johnson & Johnson, καθώς ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός ενισχύει τις προσπάθειες να αποκτήσει πρόσβαση στις πειραματικές θεραπείες ατοπικής δερματίτιδας που αναπτύσσει η εταιρεία με έδρα στο Ρέντγουντ της Καλιφόρνια.

Στην εξαγορά της Proteologix έναντι 850 εκατ. δολαρίων ανακοίνωσε την Πέμπτη η Johnson & Johnson, καθώς ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός ενισχύει τις προσπάθειες να αποκτήσει πρόσβαση στις πειραματικές θεραπείες ατοπικής δερματίτιδας που αναπτύσσει η εταιρεία με έδρα στο Ρέντγουντ της Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το αντίσωμα PX128 που ανέπτυξε η Proteologix είναι έτοιμο να εισέλθει σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης για μέτρια έως σοβαρή ατοπική δερματίτιδα, που συνήθως αναφέρεται ως έκζεμα, και μέτριο έως σοβαρό άσθμα. Το PX130, ένα άλλο αντίσωμα, βρίσκεται σε προκλινική ανάπτυξη για μέτρια έως σοβαρή ατοπική δερματίτιδα.

Η ατοπική δερματίτιδα είναι μια χρόνια φλεγμονώδης διαταραχή του δέρματος που προκαλεί βλάβη στον φραγμό του δέρματος, αφήνοντάς τον ξηρό, ενώ προκαλεί φαγούρα και αφήνει τον ασθενή επιρρεπή σε δερματικές λοιμώξεις.

Το πειραματικό φάρμακο της J&J για την ατοπική δερματίτιδα βρίσκεται σε μεσαίο στάδιο ανάπτυξης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Όπως αναφέρει το Reuters, το deal αναμένεται να κλείσει μέσα στους επόμενους μήνες, αφού περάσει από τον έλεγχο των αντιμονοπωλιακών αρχών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Walmart ξεπέρασε τις προβλέψεις για το τρίμηνο - Ράλι 5% για την μετοχή

Netflix: Διπλασιάστηκε σε τρεις μήνες ο αριθμός των συνδρομητών της υπηρεσίας με διαφημίσεις

Στέρησε σημαντικά κέρδη στην Siemens η μονάδα αυτοματισμού

gazzetta
gazzetta reader insider insider