Το Zara φέρνει το live shopping στην Ευρώπη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Zara φέρνει το live shopping στην Ευρώπη
Μετά την επιτυχημένη εφαρμογή του στην Κίνα. 

Την επιτυχημένη εφαρμογή του live shopping στην Κίνα φέρνει το Zara σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ευρώπη και ΗΠΑ, επενδύοντας σε νέους τρόπους προσέλκυσης πελατών.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται στοιχεία της εταιρείας αναλύσεων λιανικής EDITED, πέντε ώρες ζωντανών εκπομπών αγορών στην Κίνα, που μεταδίδονται εβδομαδιαίως στο Douyin, τον «αδελφό» κινεζικό ιστότοπο του TikTok, βοήθησαν στην ενίσχυση των πωλήσεων της αλυσίδας fast-fashion της Inditex.

Θέλουμε να μεταφέρουμε αυτή την εμπειρία στις δυτικές χώρες, όπου η ζωντανή μετάδοση δεν είναι τόσο δημοφιλής...αλλά γιατί όχι - από άποψη ψυχαγωγίας είναι μια εξέλιξη, δήλωσε εκπρόσωπος της Zara, με την έναρξη να τοποθετείται μεταξύ Αυγούστου και Οκτωβρίου.

Με 70 άτομα, σε έναν χώρο 1.000 τετραγωνικών μέτρων στη Σαγκάη, και επτά κάμερες οι ζωντανές μεταδόσεις στο Douyin περιλαμβάνουν μοντέλα που φορούν φορέματα Zara, δοκιμάζουν παπούτσια και κοσμήματα. Επίσης έχουν catwalks και backstage για μακιγιάζ. Προσελκύουν περίπου 800.000 unique θεατές ανά εκπομπή κατά μέσο όρο.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και σε ευρωπαϊκές χώρες που δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, η Zara επέλεξε να μεταδίδει τις εκπομπές στην εφαρμογή και τον ιστότοπό της αντί της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης που έχει επιλέξει στην Κίνα. Με στόχο μια «φιλική και διασκεδαστική» εμπειρία, τα live θα είναι μικρότερα από τα αντίστοιχα στο Douyin, με διάρκεια από 45 λεπτά έως μία ώρα, και οι θεατές θα μπορούν να αντιδρούν σε πραγματικό χρόνο με ερωτήσεις, σχόλια και emojis.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Νοέμβριο η Zara ξεκίνησε το TikTok Shop στο Ηνωμένο Βασίλειο και έγινε η τελευταία μάρκα που επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν τα ρούχα του απευθείας μέσω του κοινωνικού δικτύου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Nvidia: Ανακοίνωσε την επόμενη γενιά τσιπ τεχνητής νοημοσύνης

IATA: Τα κέρδη των αεροπορικών θα ξεπεράσουν τα 30 δισ. δολάρια το 2024

Saudi Aramco: Πουλήθηκαν στο «άψε σβήσε» μετοχές αξίας 12 δισ. δολαρίων - Εκρηκτική ζήτηση

gazzetta
gazzetta reader insider insider