Nvidia: Ανακοίνωσε την επόμενη γενιά τσιπ τεχνητής νοημοσύνης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nvidia: Ανακοίνωσε την επόμενη γενιά τσιπ τεχνητής νοημοσύνης
Ο Γένσεν Χουάνγκ - Πηγή: Getty Images
H Nvidia θα κυκλοφορήσει το τσιπ Blackwell Ultra το 2025 και τo Rubin το 2026, με GPU και CPU, βασισμένη στον κεντρικό επεξεργαστή «Vera».

Η Nvidia σχεδιάζει να παρουσιάζει μια νέα «φουρνιά» από τσιπ τεχνητής νοημοσύνης κάθε χρόνο, όπως αποκάλυψε την Κυριακή ο διευθύνων σύμβουλός της, Γένσεν Χουάνγκ. Σύμφωνα με τον CEO, η Nvidia θα κυκλοφορήσει το τσιπ Blackwell Ultra το 2025 και την επόμενης γενιάς τσιπ Rubin το 2026, με νέες GPU και μια νέα CPU, βασισμένη σε έναν κεντρικό επεξεργαστή που ονομάζεται «Vera».

Aν και δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, ο επικεφαλής του τεχνολογικού κολοσσού ανέφερε ότι ο επιταχυνόμενος ρυθμός κατασκευής των ΑΙ ημιαγωγών οφείλεται στα μεγάλα τεχνολογικά άλματα που πραγματοποιούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα. Υπενθυμίζεται πως η Nvidia κυκλοφορούσε νέα τσιπ περίπου κάθε δύο χρόνια.

«Το μέλλον των υπολογιστών επιταχύνεται. Με τις καινοτομίες μας στην τεχνητή νοημοσύνη και την πρόοδο των υπολογιστών, υπερβαίνουμε τα όρια του δυνατού και οδηγούμε το επόμενο κύμα τεχνολογικής ανόδου» υπογράμμισε, επισημαίνοντας την ικανότητα των τσιπ της Nvidia να χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια και να μειώνουν τα κόστη.

Πρόσθεσε, δε, πως τα προηγμένα τσιπ της Nvidia προσφέρουν πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα με ελάχιστη αύξηση στην κατανάλωση ενέργειας. Η Nvidia κυριαρχεί στην αγορά προηγμένων τσιπ ΑΙ και η μετοχή της έχουν εκτοξευθεί στα ύψη τον περασμένο χρόνο. Η μετοχή της Nvidia υποχώρησε περίπου 1% την Παρασκευή, αλλά καταγράφει μηνιαία κέρδη 25% και επιδίδεται σε ετήσιο ράλι 121%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Deutsche Bank: Ο Μάιος «τρίμαρε» τα κέρδη του Χρηματιστηρίου

Σκέρτσος: Η αντιπολίτευση κάνει τοξικό τον πολιτικό διάλογο με fake news

PwC Ελλάδας και Microsoft δημιουργούν Excellence Center στη Θεσσαλία

gazzetta
gazzetta reader insider insider