Metlen (Μυτιληναίος): Εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου - Είσοδος και στη λιανική ρεύματος της Μ. Βρετανίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Metlen (Μυτιληναίος): Εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου - Είσοδος και στη λιανική ρεύματος της Μ. Βρετανίας
Τo σχέδιό του να εισχωρήσει στην λιανική αγορά ενέργειας της Μεγάλης Βρετανίας ξεδίπλωσε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, μιλώντας στην Telegraph.

Τo σχέδιό του να εισχωρήσει στην λιανική αγορά ενέργειας της Μεγάλης Βρετανίας ξεδίπλωσε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, μιλώντας στην Telegraph. Σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα, ο κ. Μυτιληναίος εξέφρασε την ελπίδα του να πραγματοποιήσει μια σειρά από συμφωνίες κατά την ένταξή του στο βρετανικό χρηματιστήριο ώστε να εισχωρήσει στην αγορά.

Όπως υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα του μέσου της Βρετανίας, η εφημερίδα ο Έλληνας επιχειρηματίας σχεδιάζει μια σειρά από γρήγορα deals το επόμενο διάστημα, με στόχο να ανταγωνιστεί αντίστοιχες βρετανικές εταιρείες ενώ επιφύλαξε θερμά λόγια στις αγγλικές εταιρείες Octopus και Ovo που δραστηριοποιούνται στην αγορά.

«Θαυμάζω την Octopus και πραγματικά θαυμάζω τον τρόπο που έχει εξελιχθεί. Έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά… Και αγαπάμε τον ανταγωνισμό. Αγαπάμε τις προκλήσεις» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μυτιληναίος, ενώ η Metlen παρουσιάζεται από την Telegraph στο βρετανικό κοινό ως ένας όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων που περιλαμβάνει μέταλλα, ενέργεια και κατασκευές έχοντας ήδη μια ισχυρή παρουσία στην αγορά προμήθειας στην Ελλάδα.

Όπως τονίζει η βρετανική εφημερίδα, η εταιρεία, η οποία μετονομάστηκε τις προηγούμενες μέρες στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για την είσοδο στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, με πιθανή αποτίμηση έως 5 δισ. λιρών, έχει κατασκευάσει ηλιακά πάρκα στο Ηνωμένο Βασίλειο και αναπτύσσει υποδομές για το Εθνικό Δίκτυο, συμπεριλαμβανομένων γραμμών υψηλής τάσης, και του εμβληματικού έργου Eastern Green Link 1.

Αναφερόμενος στις εγχώριες δραστηριότητες, κ. Μυτιληναίος περιέγραψε την διαδρομή της Metlen στην ελληνική αγορά ηλεκτρισμού. «Ξεκινήσαμε στην Ελλάδα πριν δέκα χρόνια από το μηδέν όταν υπήρχε μόνο ένα κρατικό μονοπώλιο. Έτσι ξέρουμε πολύ καλά πώς να ξεκινήσουμε και τώρα από την αρχή μια δραστηριότητα και έχουμε αναπτύξει όλες τις δεξιότητες και τον εξοπλισμό για να ανταποκριθούμε στη δουλειά» σημείωσε.

Διευκρίνισε μάλιστα ότι η φιλοδοξία του να εισχωρήσει στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου δεν επηρεάστηκε από την τρέχουσα πολιτική αβεβαιότητα που προκύπτει από τις εκλογές. Όπως είπε, η τροφοδοσία και η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα πολιτικά ζητήματα στην οικονομία γιατί επηρεάζει το σύνολο του πληθυσμού. «Έχουμε συνηθίσει σε αυτό. Έχουμε συνηθίσει το πήγαινε έλα των πολιτικών για την ενέργεια και μέχρι να διευθετηθεί η ενεργειακή μετάβαση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα έχουμε ένα ευαίσθητο ρυθμιστικό περιβάλλον».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Ταύρος» για τις ελληνικές τράπεζες η Deutsche Bank - Αυξάνει τις τιμές στόχους

Ελβίρα Ναμπιουλίνα: Η έμπιστη τεχνοκράτης που λέει στον Πούτιν όσα δεν θέλει να ακούσει

Υπό έλεγχο φωτιά στο Σέιχ Σου – Προσαγωγή ατόμου

gazzetta
gazzetta reader insider insider