Αντίστροφη μέτρηση για την «απόβαση» της γαλλικής Kiabi στην Ελλάδα

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αντίστροφη μέτρηση για την «απόβαση» της γαλλικής Kiabi στην Ελλάδα
Η ίδρυση της εταιρείας Hudson Ελλάς πριν από μερικά 24ωρα στρώνει το δρόμο για την έλευση της Kiabi στην Ελλάδα.

Θέμα χρόνου είναι, όπως όλα δείχνουν, η έλευση της γαλλικής αλυσίδας ένδυσης Kiabi στην Ελλάδα, την ώρα που ολοένα και περισσότερες ξένες αλυσίδες μόδας διεκδικούν σημαντικά μερίδια σε μια άκρως ανταγωνιστική αγορά, αναζητώντας ευκαιρίες ώστε να εδραιωθούν στον εγχώριο χάρτη του λιανεμπορίου.

Το insider.gr έγραφε, άλλωστε, από τον Οκτώβριο του 2023 ότι η γαλλική Kiabi αναζητά χώρους στην ελληνική επικράτεια, προκειμένου να αναπτύξει τα καταστήματά της.

Η ίδρυση της Hudson Ελλάς…

Στις 10 Ιουνίου καταχωρήθηκε στο ΓΕΜΗ έγγραφο το οποίο επιβεβαιώνει τη σύσταση της εταιρείας Hudson Ελλάς Μονοπρόσωπη ΑΕ, μέσω της Υπηρεσίας Μιας Στάσης. Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στην οδό Φιλελλήνων στην Αθήνα, ενώ το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο ορίζεται στα 25.000 ευρώ.

Την εταιρεία ίδρυσε η Hudson Holdings που εδρεύει στη Μάλτα, με κύριο σκοπό και δραστηριότητα «να ασκεί τις επιχειρήσεις και τις δραστηριότητες μιας εμπορικής εταιρείας στον κλάδο της μόδας και της αθλητικής ένδυσης και συγκεκριμένα να εμπορεύεται (λιανική) και ειδικά αλλά όχι αποκλειστικά να αγοράζει, να πωλεί, να κατασκευάζει, να εξάγει, να εισάγει, να προμηθεύει, να διανέμει ή να παρέχει κάθε άλλου είδους οργανωμένη εμπορική δραστηριότητα για τη διανομή των εν λόγω προϊόντων».

Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της Hudson Ελλάς θα είναι τριμελές με τριετή θητεία και θα αποτελείται από τους Alfred Borg, Christopher Muscat και Κυριάκο Ζηντίλη.

…και η σχέση της Hudson με την Kiabi

H Hudson θεωρείται ο κορυφαίος όμιλος λιανικού εμπορίου στη Μάλτα, ενώ επικεντρώνεται κυρίως στη μόδα και τα αθλητικά είδη. Η έδρα του ομίλου είναι στη Μάλτα, ωστόσο διαθέτει ισχυρή παρουσία σε Ευρώπη και Αφρική, ενώ διατηρεί γραφεία σε Ιταλία, Κύπρο, Μαρόκο, Αλγερία και Νιγηρία.

Και μπορεί η Hudson Holdings να ιδρύθηκε το 2006, ωστόσο η ιστορία του ομίλου ξεκινάει ακόμη πιο παλιά και δη το 1987, όταν πουλήθηκε το πρώτο ζευγάρι παπούτσια Νike στη Μάλτα.

Το χαρτοφυλάκιο του ομίλου περιλαμβάνει πολύ γνωστά brands όπως Armani Exchange, Calvin Klein, Columbia, Converse, Crocs, Eastpak, Emporio Armani, Mango, Nike, Tommy Hilfiger, Urban Jungle.

Ταυτόχρονα, η Hudson αναπτύσσει το εμπορικό σήμα Kiabi σε Μάλτα και Κύπρο, οπότε η ίδρυση της Hudson Ελλάς στρώνει το δρόμο για την έλευση της γαλλικής αλυσίδας και στη χώρα μας.

Πριν από μερικές μέρες μάλιστα, στα τέλη Μαΐου, η Hudson ανακοίνωσε ότι συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια από την ημέρα εισόδου της Kiabi στην αγορά της Μάλτας, καθώς το «ταξίδι ξεκίνησε το 2014».

H «απόβαση» δε της Kiabi την κυπριακή αγορά, δια χειρός πάντοτε της Hudson, έλαβε χώρα το 2021, με το πρώτο κατάστημα να ανοίγει, μεσούσης της πανδημίας του κορονοϊού, στο διάσημο Metropolis Mall στη Λάρνακα. Το δεύτερο κατάστημα άνοιξε έναν χρόνο αργότερα στο Neon Mall, ενώ πλέον η Kiabi διατηρεί τρία καταστήματα στην Κύπρο. Τα εγκαίνια του τρίτου καταστήματος πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 13 Ιουνίου, ενώ το νέο κατάστημα βρίσκεται στο Mall of Engomi στη Λευκωσία και εκτείνεται σε έναν χώρο 820 τμ.

Ποια είναι η Kiabi

Η Kiabi είναι μια low cost γαλλική αλυσίδα ένδυσης, η οποία αναμένεται να αναζητήσει σύντομα τη δική της θέση μέσα στην εγχώρια αγορά. Το μότο της είναι «μόδα σε χαμηλές τιμές».

Ανήκει στην πανίσχυρη οικογένεια Mulliez, η οποία διοικεί τον όμιλο Association Familiale Mulliez (AFM), ενώ άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στη Βόρεια Γαλλία το 1978.

Η Kiabi διαθέτει περισσότερα από 570 καταστήματα σε περισσότερες από 20 χώρες του κόσμου, ενώ στο τέλος του 2022 είχε κύκλο εργασιών 2,2 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider