«Ζουμερός» τζίρος για τον όμιλο Δειπνοσοφιστήριον – Οι άξονες στρατηγικής

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ζουμερός» τζίρος για τον όμιλο Δειπνοσοφιστήριον – Οι άξονες στρατηγικής
Τι έδειξαν οι τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις για έναν όμιλο με σημαντικό αποτύπωμα στον κλάδο της εστίασης και της τροφοδοσίας.

Σε τέσσερις άξονες στηρίζεται η στρατηγική ανάπτυξης του ομίλου Δειπνοσοφιστήριον, που συνεχίζει να ξεχωρίζει για τις premium υπηρεσίες που προσφέρει στους κλάδους της εστίασης και της τροφοδοσίας.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, στον πυρήνα της αναπτυξιακής στρατηγικής βρίσκεται η διερεύνηση νέων ευκαιριών επέκτασης της δραστηριότητας του, η απλοποίηση των εσωτερικών διαδικασιών, η αποτελεσματικότητα των λειτουργιών, καθώς και η αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού του ομίλου.

Αύξηση τζίρου, οριακή μείωση κερδών το 2023

Όπως προκύπτει από τις τελευταίες οικονομικές καταστάσεις που δημοσιεύθηκαν στο ΓΕΜΗ πριν από μερικά 24ωρα, το 2023 η Π. Χριστοφιλέας «συνέχισε την πορεία της, εν μέσω του ασταθούς οικονομικού κλίματος, λόγω των συνεχών διακυμάνσεων των τιμών ενέργειας αλλά και των συνεχών αυξήσεων στις τιμές των υλικών και των πρώτων υλών».

Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 16,58 εκατ. ευρώ έναντι 14,75 εκατ. ευρώ το 2022, ενώ στα 9,43 εκατ. ευρώ αυξήθηκε το σύνολο των εξόδων από 7,86 εκατ. ευρώ στην αμέσως προηγούμενη χρήση. Τα καθαρά κέρδη του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 1,12 εκατ. ευρώ έναντι 1,26 εκατ. ευρώ στη χρήση 2022.

«Οι επιδόσεις της χρονιάς κρίνονται ιδιαιτέρως ικανοποιητικές από τη διοίκηση της εταιρείας λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες οικονομικές συνθήκες στην αγορά εξαιτίας της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης, των πληθωριστικών πιέσεων στην οικονομία και των συνεχών ανατιμήσεων», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Τα ίδια κεφάλαια κατά την 31/12/2023 ανέρχονταν στα 2,08 εκατ. ευρώ έναντι 1,15 εκατ. ευρώ στην αμέσως προηγούμενη χρήση.

Η συγχώνευση της Διομήδης Καψάλης

Όπως επισημαίνει η διοίκηση στην οικονομική έκθεση του ομίλου, «παρά τις πρώτες ενδείξεις σταθεροποίησης, οι τιμές της ενέργειας και οι απρόβλεπτες εξελίξεις λόγω των γεωπολιτικών συνθηκών στην ευρύτερη περιοχή συνεχίζουν να προκαλούν αβεβαιότητα και δημιουργούν σημαντικές προκλήσεις για το σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας. Η εταιρεία αξιολογεί συνεχώς και παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις και λαμβάνει μέτρα αντιμετώπισης προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της και παράλληλα να υλοποιεί το πλάνο για την ενδυνάμωση της θέσης της στον επισιτιστικό κλάδο μέσω νέων πρωτοβουλιών και επενδύσεων».

Στο πλαίσιο αυτό η διοίκηση αποφάσισε να προβεί σε συγχώνευση δια απορροφήσεως της ανώνυμης εταιρείας Διομήδης Καψάλης «καθώς κρίθηκε συμφέρουσα και επωφελής για την εταιρεία η συγχώνευσή της με την απορροφούμενη και η λειτουργία ως ενιαίο σύνολο. Η συγχώνευση κρίνεται επωφελής και για τις δύο εταιρείες και τους μετόχους αυτών, καθώς αναμένεται να προκύψουν οικονομίες κλίμακας σε σχέση με λειτουργικές δαπάνες, λόγω ενοποίησης ομοειδών τμημάτων και γενικότερα λόγω κατάργησης τυχόν διαδικασιών που επικαλύπτονται».

Η συγχώνευση εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους και αναμένεται να συμβάλλει στην επίτευξη της μέγιστης βελτιστοποίησης της εμπορικής πολιτικής, της αύξησης του μεριδίου αγοράς και του κύκλου εργασιών με επίκεντρο νέες συνεργασίες, της μείωσης του παραγωγικού και λειτουργικού κόστους, καθώς και στην περαιτέρω βελτίωση των λειτουργικών αποτελεσμάτων.

Πώς ξεκίνησαν όλα...

Ήταν στα μέσα της δεκαετίας του ’90 όταν ο Τάκης Χριστοφιλέας, ο αδελφός του Δημήτρης Χριστοφιλέας και ο ξάδελφος τους Διομήδης Καψάλης δημιούργησαν το «Δειπνοσοφιστήριον Catering», με έμπνευση τα συμπόσια της αρχαιότητας και με στόχο να δημιουργήσουν κάτι πρωτοποριακό στον χώρο της εστίασης και της τροφοδοσίας. Σημείο αναφοράς η Μεσσηνιακή Μάνη, ο τόπος καταγωγής τους.

Από τότε πέρασαν περισσότερες από δύο δεκαετίες, με τον όμιλο να έχει διοργανώσει χιλιάδες εταιρικές και κοινωνικές εκδηλώσεις.

Παράλληλα, το Δειπνοσοφιστήριον catering διαχειρίζεται αποκλειστικά επτά χώρους εστίασης στην Αττική που λειτουργούν όλη την ημέρα. Πρόκειται για το Delta Restaurant στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Natu που βρίσκεται στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, τα καφέ – εστιατόρια του Μουσείου Μπενάκη στο Κολωνάκι και στην οδό Πειραιώς 138, το εστιατόριο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στο Παγκράτι, το cafe του Ωδείου Αθηνών, το εντευκτήριο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας (Pierce – Deree – ALBA) στην Αγία Παρασκευή και του νεόδμητου Νηπιαγωγείου και Δημοτικού στα Σπάτα και το members-only εστιατόριο Hill 15 στο Ecali Club.

Να σημειωθεί εδώ πως executive chef και συν-ιδιοκτήτης του Δειπνοσοφιστήριον είναι ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider