Εγκρίθηκε η συγχώνευση Wealth Avenue με GMM - Η Global Wealth και η προοπτική ένταξης στο ΧΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εγκρίθηκε η συγχώνευση Wealth Avenue με GMM - Η Global Wealth και η προοπτική ένταξης στο ΧΑ
Η έγκριση της νέα στρατηγικής της από τους μετόχους και η επικείμενη διαπραγμάτευση της μετοχής της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με καθολική πλειοψηφία εγκρίθηκε η συγχώνευση της WealthAvenue PLC με τους δύο σημαντικότερους οργανισμούς στην Κύπρο στον τομέα των επαγγελματικών επενδύσεων και της διαχείρισης επενδυτικών ταμείων των GMM Global Money Managers AIFM Ltd (GMM AIFM) και GMM Global Money Managers Ltd (GMM UCITS).

Όπως αναφέρεται, στην Γενική Συνέλευση συμμετείχε είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω πληρεξουσίου το 83% των δικαιωμάτων ψήφου των 265 μετόχων της Εταιρείας. Η συγχώνευση, το uplisting στις κύριες αγορές Κύπρου και Ελλάδας, οι περαιτέρω εξαγορές και συγχωνεύσεις που προτάθηκαν, οι αυξήσεις κεφαλαίων και το Equity Compensation Plan εγκρίθηκαν με πλειοψηφία 100% της Συνέλευσης χωρίς καμία διαφωνία.

Η συγχώνευση αναμένεται να υποβληθεί για έγκριση και στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς τις επόμενες μέρες. Επίσης εκλέγηκαν και διορίστηκαν ως αναμενόταν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ως ακολούθως:

Α. Μιχάλης Ο. Ιωαννίδης ως Πρόεδρος Δ.Σ. και Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής(CEO) προηγουμένως Διευθυντής Στρατηγικής της GMM
Β. Λευτέρης Κοντός ως Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και Ανώτερος Διευθυντής Επενδύσεων (CIO) προηγουμένως Ανώτερος Διευθυντής Επενδύσεων της Wealth Avenue PLC.
Γ. Ηλίας Γεωργουλέας ως Μέλος Δ.Σ. που συνεχίζει και ως Ανώτερος Διευθυντής Στρατηγικής στην GMM UCITS
Δ. Αλέξιος Βανδώρος ως Μέλος Δ.Σ. που συνεχίζει και ως Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντης (CEO) της WealthAvenue
Ε. Μαρία Παναγιώτου ως Μέλος Δ.Σ. που συνεχίζει και ως Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια (CEO) της GMM AIFM

O όμιλος που πλέον θα ονομάζεται Global Wealth Group PLC θα έχει, μέσω των θυγατρικών του επενδυτική βάση πάνω από 2800 επενδυτές και κεφάλαια υπό διαχείριση (Assets under Management) 450 εκ. ευρώ σε αρκετούς τομείς επενδύσεων όπως των παραδοσιακών αμοιβαίων κεφαλαίων(ομολογιακά, μετοχικά) την ενέργεια, το ESG, την αγορά ανάπτυξη ακινήτων, τον τουρισμό, τη ναυτιλία, την αγροδιατροφή, τη βιοτεχνολογία, και τα ιατρικά υλικά κ.α.

Στη GLOBAL WEALTH ανήκουν αρχικά οι τρεις θυγατρικές η GMM AIFΜ, η GMM UCITS, και η WealthAvenue, ενώ στην Συνέλευση συζητήθηκε η νέα στρατηγική κατεύθυνση του Ομίλου με τις ενέργειες για απόκτηση αδειών EMI (electronic money institution) και CASP (Crypto-Asset Service Provider).

Ο Προεδρος και CEO, Μιχάλης Ιωαννίδης εξηγώντας την επιχειρηματική σκέψη ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η επαγγελματική διαχείριση και οι συλλογικές επενδύσεις είναι μία κοινωνική ανάγκη που δημιουργεί η σύγχρονη οικονομική πραγματικότητα. Μεταξύ άλλων, επιτρέπουν σε ιδιώτες επενδυτές να επενδύσουν σε ευκαιρίες και με αποδόσεις που συνήθως γίνονται από επαγγελματίες επενδυτές. Όμως η παραδοσιακή διαχείριση επενδύσεων βρίσκεται σε ένα κορεσμό πελατιακού ελιτισμού. Απευθύνεται μόνο προς τους λίγους, έχει ψηλό κόστος εισόδου και είναι κλειδωμένη σε αναχρονιστικά συστήματα πληροφόρησης και επικοινωνίας. Tο αποτέλεσμα είναι το 70.5% των επενδυτών να επενδύουν μόνοι τους. Η πλειοψηφία των επενδυτών που επενδύουν μόνοι τους σήμερα χωρίς διαχείριση χάνουν τα χρήματα τους. Οι νέες τεχνολογίες όπως οι πλατφόρμες, η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), το Blockchain και το Tokenization μπορούν να ρίξουν το κόστος και κάνουν την επαγγελματική διαχείριση επενδύσεων πιο προσβάσιμες για το κοινό. Θέλουμε να πρωτοπορησουμε σε αυτήν την αλλαγή, χρησιμοποιώντας αυτές τις τεχνολογίες για να προσφέρουμε διαχείριση επενδύσεων σε όλους.»

Με κοινή τους δήλωση οι κ.κ. Αλέξιος Βανδώρος και Λευτέρης Κοντός αναφέρουν «το αρχικό όραμα μας με τη δημιουργία της Wealth Avenue ήταν να δώσουμε την ευκαιρία της έμμεσης επένδυσης σε ακίνητα σε όσο το δυνατόν πιο πολλούς ανθρώπους με μικρά κεφάλαια. Το όραμα αυτό πλέον δυναμώνει και επεκτείνεται ακόμα περισσότερο με τη μετεξέλιξη της εταιρείας στο νέο σχήμα της Global Wealth και πλέον μπορεί κάποιος να μετέχει και να επενδύσει σε περισσότερους τομείς της οικονομίας από τους πιο παραδοσιακούς έως και σε τεχνολογίες του μέλλοντος. Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι για αυτή την ξέλιξη βλέποντας 4 χρόνια μετά, το αρχικό μας όραμα να πραγματοποιείται και να γίνεται ακόμα μεγαλύτερο από όσο το είχαμε φανταστεί!»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider