Unilever: Ετοιμάζει έως και 3.200 απολύσεις στην Ευρώπη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Unilever: Ετοιμάζει έως και 3.200 απολύσεις στην Ευρώπη
Στην περικοπή έως και 3.200 θέσεων εργασίας σε ολόκληρη την Ευρώπη σκοπεύει να προβεί η Unilever έως το τέλος του επόμενου έτους.

Στην περικοπή έως και 3.200 θέσεων εργασίας σε ολόκληρη την Ευρώπη σκοπεύει να προβεί η Unilever έως το τέλος του επόμενου έτους, που ισοδυναμεί με την απόλυση του 1/3 των υπαλλήλων που απασχολεί στις χώρες της Γηραιάς Ηπείρου.

Η εταιρεία που παράγει καταναλωτικά προϊόντα όπως το Marmite και το Dove, απασχολεί από 10.000 έως 11.000 εργαζόμενους στην Ευρώπη, με το «μαχαίρι» να επέρχεται ως συνέπεια μιας μεγάλης παγκόσμιας αναδιάρθρωσης που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο και περιλαμβάνει το «ψαλίδισμα» έως και 7.500 θέσεων εργασίας παγκοσμίως.

Η εισηγμένη εταιρεία στον FTSE 100 του χρηματιστηρίου του Λονδίνου, έχει δεχθεί πιέσεις από μετόχους, συμπεριλαμβανομένου του ακτιβιστή επενδυτή Νέλσον Πελτζ, ενώ ανώτερα στελέχη της ενημερώθηκαν για το κύμα απολύσεων, σύμφωνα πληροφορίες των Financial Times, ώστε να ξεκινήσουν το ξεκαθάρισμα.

«Ο αναμενόμενος καθαρός αντίκτυπος στην Ευρώπη από τώρα και έως το τέλος του 2025 κυμαίνεται από 3.000 έως 3.200 θέσεις εργασίας», δήλωσε σε βιντεοκλήση η Κωνσταντίνα Τρίμπου, επικεφαλής ανθρώπινων πόρων της εταιρείας. Οι περικοπές αφορούν «κυρίως θέσεις γραφείου» και δεν θα περιλαμβάνουν θέσεις σε εργοστάσια, πρόσθεσε.

Η ακριβής γεωγραφία των περικοπών σε όλη την Ευρώπη δεν έχει ακόμη αποφασιστεί επίσημα από την πολυεθνική, της οποίας τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στο Λονδίνο μετά την εγκατάλειψη της αγγλο-ολλανδικής δομής της το 2020. Διαδικασία διαβούλευσης με τους εμπλεκομένους ξεκινά τις επόμενες εβδομάδες, ανέφερε η Unilever.

Σε ποιες εγκαταστάσεις της εταιρείας και σε ποιές χώρες θα γίνουν οι περικοπές δεν έχει ακόμη αποφασιστεί επίσημα, αλλά αναμένεται να αφορούν κυρίως εγκαταστάσεις στο Λονδίνο και το Ρότερνταμ, σύμφωνα με πληροφορίες των FT. Ο όμιλος είδε τα καθαρά του κέρδη να μειώνονται κατά 15% πέρυσι, αλλά ανακοίνωσε μια ελαφρά αύξηση του κύκλου εργασιών του το πρώτο τρίμηνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προσπαθεί να βρει ρυθμό το Χρηματιστήριο - Αδυναμία σε τράπεζες

JobMatch: Η επιτυχημένη πλατφόρμα της ΔΥΠΑ «φλερτάρει» με την επέκτασή της και σε άλλους κλάδους

ΠΙΣ προς Γεωργιάδη: Απολύτως αδικαιολόγητες οι απειλές, συγκαλυμμένες και μη

gazzetta
gazzetta reader insider insider