Burberry: Βουτιά 15% μετά τις «απογοητευτικές» πωλήσεις, αντικαθιστά τον CEO

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Burberry: Βουτιά 15% μετά τις «απογοητευτικές» πωλήσεις, αντικαθιστά τον CEO
Κατρακυλά η μετοχή της Burberry πάνω από 15%, μετά τις απογοητευτικές επιδόσεις του πρώτου τριμήνου που την οδήγησαν να «κρούσει καμπανάκι» για τα κέρδη της και να αντικαταστήσει τον διευθύνοντα σύμβουλό της, ενώ παράλληλα ακύρωσε την καταβολή μερίσματος για φέτος.

Κατρακυλά η μετοχή της Burberry πάνω από 15%, μετά τις απογοητευτικές επιδόσεις του πρώτου τριμήνου που την οδήγησαν να «κρούσει καμπανάκι» για τα κέρδη της και να αντικαταστήσει τον διευθύνοντα σύμβουλό της, ενώ παράλληλα ακύρωσε την καταβολή μερίσματος για φέτος.

Ο Joshua Schulman – πρώην επικεφαλής των Michael Kors και Coach – ορίστηκε νέος διευθύνων σύμβουλος του βρετανικού ομίλου πολυτελείας. Η Burberry δήλωσε ότι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Jonathan Akeroyd αποχωρεί με άμεση ισχύ και κατόπιν αμοιβαίας συμφωνίας με το Διοικητικό Συμβούλιο.

Η αποδυνάμωση της εμπορικής δραστηριότητας έχει βαθύνει και αν επιμείνει κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, αναμένονται λειτουργικές ζημίες για το πρώτο εξάμηνο του έτους, δήλωσε ο πρόεδρος της Burberry Gerry Murphy, περιγράφοντας τις επιδόσεις του πρώτου τριμήνου της εταιρείας ως «απογοητευτικές».

«Υπό το πρίσμα των συνθηκών που επικρατούν, αποφασίσαμε να αναστείλουμε την καταβολή μερίσματος για το οικονομικό έτος 2025... Αναμένουμε ότι οι ενέργειες που θα λάβουμε, συμπεριλαμβανομένης της εξοικονόμησης κόστους, θα αρχίσουν να επιφέρουν βελτίωση στο δεύτερο εξάμηνο, θα ενισχύσουν την ανταγωνιστική μας θέση και θα στηρίξουν τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη».

Για το πρώτο τρίμηνο, η Burberry ανακοίνωσε πωλήσεις μειωμένες κατά 21% για τις 12 εβδομάδες έως τις 29 Ιουνίου, με τα έσοδα λιανικής να διαμορφώνονται στα 458 εκατ. λίρες για την ίδια περίοδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σοκάρει η απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ- Αυξάνεται το επίπεδο ασφάλειας στους Ρεπουμπλικάνους

Ευρωαγορές: Σε υψηλό ενός μήνα ο Stoxx 600 - «Άλμα» για την Ericsson

ΗΠΑ: Τα πάνω κάτω φέρνει η απόπειρα δολοφονίας Τραμπ - Η επόμενη μέρα και η αντίδραση των αγορών

gazzetta
gazzetta reader insider insider