Αναβαθμίζεται ψηφιακά η UniCredit με δύο εξαγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναβαθμίζεται ψηφιακά η UniCredit με δύο εξαγορές
Η ιταλική τράπεζα UniCredit ανακοίνωσε την Τετάρτη επένδυση 370 εκατ. ευρώ (401 εκατ. δολάρια) για την εξαγορά της βελγικής ψηφιακής τράπεζας Aion και της Vodeno, παρόχου τραπεζικών υπηρεσιών που βασίζονται στο cloud. 

Η ιταλική τράπεζα UniCredit ανακοίνωσε την Τετάρτη επένδυση 370 εκατ. ευρώ (401 εκατ. δολάρια) για την εξαγορά της βελγικής ψηφιακής τράπεζας Aion και της Vodeno, παρόχου τραπεζικών υπηρεσιών που βασίζονται στο cloud.

Η UniCredit ανέφερε ότι η αγορά της βελγικής τράπεζας Aion και της cloud-based πλατφόρμας Vodeno θα προσθέσει μια ομάδα 200 μηχανικών, προγραμματιστών και επιστημόνων δεδομένων στο εργατικό δυναμικό της.

Η συμφωνία αναμένεται να αναβαθμίσει την Unicredit ψηφιακά μέσω της απόκτησης cloud-based τεχνολογιών τραπεζικών δραστηριοτήτων.

Σημειώνεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος της UniCredit, Andrea Orcel, εντείνει τις επενδύσεις της εταιρείας στην ψηφιοποίηση και την τεχνολογία, σε μια εποχή που οι τράπεζες δαπανούν δισεκατομμύρια για την αναβάθμιση των παλαιών συστημάτων πληροφορικής τους, προκειμένου να μειώσουν τα κόστη του back-office.

«Η συναλλαγή αντιπροσωπεύει μία από τις πρώτες κινήσεις μιας τράπεζας για την απόκτηση της πλήρους ιδιοκτησίας μιας νέας τεχνολογίας (χωρίς εξαρτήσεις από τρίτους παρόχους βασικών τραπεζικών δραστηριοτήτων)» δήλωσε η UniCredit.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider