Ο Αρνό είναι ο μεγαλύτερος «χαμένος» δισεκατομμυριούχος του 2024

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Αρνό είναι ο μεγαλύτερος «χαμένος» δισεκατομμυριούχος του 2024
Ο μεγαλύτερος «χαμένος» μεταξύ των δισεκατομμυριούχων παγκοσμίως το 2024 είναι ο Μπερνάρ Αρνό, CEO του κολοσσού LVMH, η περιουσία του οποίου έχει «συρρικνωθεί» καθώς η ζήτηση για είδη πολυτελείας συνεχίζει να υποχωρεί.

Ο μεγαλύτερος «χαμένος» μεταξύ των δισεκατομμυριούχων παγκοσμίως το 2024 είναι ο Μπερνάρ Αρνό, CEO του κολοσσού LVMH, η περιουσία του οποίου έχει «συρρικνωθεί» καθώς η ζήτηση για είδη πολυτελείας συνεχίζει να υποχωρεί.

Σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη του Βloomberg, ο 75χρονος ιδρυτής του γαλλικού ομίλου είδε την περιουσία του φέτος να μειώνεται κατά 20 δισ. δολάρια στα 187 δισ. δολάρια, αφού η μετοχή της εταιρείας του δέχτηκε ισχυρά «χτυπήματα» μετά από τα απογοητευτικά οικονομικά μεγέθη που ανακοίνωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Εντωμεταξύ, ο Έλον Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, υπέστη το μεγαλύτερο ημερήσιο πλήγμα στον πλούτο του, που χτες συρρικνώθηκε κατά 16 δισ. δολάρια μετά τα αδύναμα κέρδη της Tesla. Η περιουσία του έπεσε κατακόρυφα 21,7 δισ. δολάρια, καθώς τα απογοητευτικά τριμηνιαία αποτελέσματα, ώθησαν αρκετούς αναλυτές να υποβαθμίσουν τις τιμές - στόχους για την Tesla, η μετοχή της οποίας κατρακύλησε 12,33% χτες, στη μεγαλύτερη βουτιά της εδώ και σχεδόν 4 χρόνια.

Ο Αρνό έχει διολισθήσει στην τρίτη θέση με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, κάτι που είχε να συμβεί από την πανδημία όταν η παγκόσμια ζήτηση για είδη πολυτελείας εκτοξεύτηκε στα ύψη. Η πτώση της περιουσίας του «Λύκου με το Κασμιρένιο Παλτό» οφείλεται στην οικονομική δυσπραγία που καταγράφεται στην Κίνα, μια αγορά που αποτελεί πυλώνα για την βιομηχανία των ειδών πολυτελείας.

Οι πωλήσεις της LVMH σε Ασία - Ειρηνικό αποδυναμώθηκαν κατά 14% το τελευταίο τρίμηνο, προς μεγάλη απογοήτευση του Ομίλου που αποτελούσε έναν από τους πιο ανθεκτικούς μέχρι στιγμής το 2024.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Φαρμάκι» ο καφές από την παραγωγή μέχρι την κούπα - Τι συμβαίνει με Arabica και Robusta

Τι σηματοδοτεί για τον κλάδο της μόδας το deal Intrafashion - Axel Accessories

Attica Bank: Στα μέσα Σεπτεμβρίου η συγχώνευση με Παγκρήτια – Άμεσα τα αιτήματα για την ένταξη των κόκκινων δανείων στον «Ηρακλή ΙΙΙ»

gazzetta
gazzetta reader insider insider