SearchGPT: Η OpenAI φέρνει μηχανή αναζήτησης με ΑΙ και απειλεί την Google

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
SearchGPT: Η OpenAI φέρνει μηχανή αναζήτησης με ΑΙ και απειλεί την Google
Την δημιουργία του SearchGPT που στοχεύει να δίνει «γρήγορες και έγκαιρες απαντήσεις με σαφείς και αξιόπιστες πηγές» ανακοίνωσε την Πέμπτη η OpenAI.

Την δημιουργία του SearchGPT που στοχεύει να δίνει «γρήγορες και έγκαιρες απαντήσεις με σαφείς και αξιόπιστες πηγές» ανακοίνωσε την Πέμπτη η OpenAI. Πρόκειται για μία πρωτότυπη μηχανή αναζήτηση που με τη χρήση των εργαλείων της τεχνητής νοημοσύνης, ουσιαστικά θα «στριμώξει» την Google και την... παντοδυναμία της.

Σύμφωνα με το CNBC, το SearchGPT βρίσκεται ακόμα στο πρώτο στάδιο δοκιμής από μια μικρή ομάδα χρηστών, αλλά πλέον όλοι οι επενδυτές της Alphabet ανησυχούν ότι η OpenAI θα μπορούσε να πάρει μερίδιο αγοράς από την Google, δίνοντας στους καταναλωτές νέους τρόπους αναζήτησης πληροφοριών στο διαδίκτυο.

Και με το SearchGPT, η OpenAI έρχεται να «απειλήσει» την κυριαρχία της Google, υποσχόμενη στους χρήστες την ευκαιρία να «αναζητούν με έναν πιο φυσικό, διαισθητικό τρόπο» και να κάνουν ερωτήσεις παρακολούθησης «ακριβώς όπως θα κάνατε σε μια συζήτηση», μετά και την απρόσμενη επιτυχία που παρουσίασε το ChatGPT.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχει περιθώριο να κάνουμε την αναζήτηση πολύ καλύτερη από ό,τι είναι σήμερα», ανέφερε την Πέμπτη ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI Σαμ Άλτμαν σε μια ανάρτηση στο X.

Η ανακοίνωση της SearchGPT έρχεται λίγο διάστημα μετά την παρουσίαση από την OpenAI την περασμένη Πέμπτη ενός νέου μοντέλου AI, του «GPT-4o mini». Το νέο μοντέλο αποτελεί παρακλάδι του GPT-4o, του ταχύτερου και ισχυρότερου μοντέλου της startup μέχρι σήμερα, το οποίο παρουσίασε τον Μάιο κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης με στελέχη της που μεταδόθηκε μέσω livestreaming.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΜΕΤΚΑ: Τι συνεισφέρουν υποδομές και παραχωρήσεις στον όμιλο Metlen – Τα EBITDA και οι προοπτικές

Σταθερά τα αποτελέσματα α’ τριμήνου της Vodafone Ελλάδος

ΑΒΑΞ: Τι σηματοδοτεί το deal με τις τράπεζες

gazzetta
gazzetta reader insider insider