EDP Renewables, Salt River Project και Meta αποκαλύπτουν το ηλιακό πάρκο Brittlebush στην Αριζόνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
EDP Renewables, Salt River Project και Meta αποκαλύπτουν το ηλιακό πάρκο Brittlebush στην Αριζόνα
Το ηλιακό πάρκο Brittlebush θα υποστηρίξει την SRP και τη Meta στην επίτευξη των φιλόδοξων στόχων τους για τη βιωσιμότητα και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η EDP Renewables North America, κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ένας από τους πέντε κορυφαίους ιδιοκτήτες και διαχειριστές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Salt River Project και η Meta ανακοίνωσαν την έναρξη λειτουργίας του ηλιακού πάρκου Brittlebush, ισχύος 200 MW, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Coolidge.

«Οι προοδευτικές πολιτικές της Αριζόνα και το φιλόξενο επιχειρηματικό περιβάλλον για καινοτόμες τεχνολογίες που εστιάζουν στη βιωσιμότητα την καθιστούν ιδανικό μέρος για την παραγωγή ηλιακής ενέργειας», σημείωσε η Sandhya Ganapathy, Διευθύνουσα Σύμβουλος της EDP Renewables North America. «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη συνεργασία με το Salt River Project και τη Meta, η οποία έχει οδηγήσει σε μειωμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, τοπικά οικονομικά οφέλη και ένα πιο ποικιλόμορφο ενεργειακό χαρτοφυλάκιο για την Αριζόνα.»

Η Brittlebush υποστηρίζει τη δέσμευση της SRP στην υπεύθυνη απεξάρτηση του χαρτοφυλακίου ηλεκτροπαραγωγής της από τον άνθρακα, εξασφαλίζοντας παράλληλα προσιτή και αξιόπιστη ενέργεια σε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες περιοχές της χώρας.

«Η SRP είναι υπερήφανη που συνεργάζεται με την EDPR NA για την προώθηση της καθαρής ενέργειας στην Αριζόνα και την υποστήριξη των στόχων της Meta για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», δήλωσε ο Bobby Olsen, SRP Chief Planning, Strategy and Sustainability Executive. «Η πρωτοβουλία αυτή όχι μόνο μας φέρνει πιο κοντά στο στόχο μας για μείωση των εκπομπών αερίων κατά 82% έως το 2035, αλλά διασφαλίζει, επίσης, ότι θα συνεχίσουμε να παρέχουμε προσιτή και αξιόπιστη ενέργεια στους πελάτες μας.»

Το σύνολο της δυναμικότητας του έργου θα διατεθεί για την υποστήριξη του κέντρου δεδομένων της Meta στη Mesa, AZ. Το Brittlebush σηματοδοτεί την τρίτη συνεργασία στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μεταξύ της EDPR NA και της Meta. Επιπλέον, η Meta θα αποκτήσει δυναμικότητα από δύο άλλους πόρους της SRP: την ηλιακή εγκατάσταση West Line Solar Facility των 100 MW και την ηλιακή εγκατάσταση Eleven Mile Facility των 300 MW με μπαταρίες. Τα έργα αυτά θα συμβάλουν στην επίτευξη των στόχων της Meta για 100% ανανεώσιμη ενέργεια και καθαρές μηδενικές εκπομπές.

Το Brittlebush θα ενισχύσει την τοπική οικονομία, παρέχοντας εκατομμύρια δολάρια σε πληρωμές προς τις τοπικές κυβερνήσεις κατά τη διάρκεια της λειτουργικής του ζωής, προς όφελος των σχολείων, των εγκαταστάσεων υγειονομικής περίθαλψης, των πυροσβεστικών υπηρεσιών και άλλων υπηρεσιών της κομητείας. Έχει ήδη δημιουργήσει πάνω από 300 θέσεις εργασίας στην κατασκευή και θα δημιουργήσει περισσότερες από πέντε μόνιμες θέσεις εργασίας που σχετίζονται με τη λειτουργία και τη συντήρηση της εγκατάστασης.

«Το Coolidge έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για την καθιέρωση μιας ηλιακής επικάλυψης για την κοινότητά μας και αυτή η συνεργασία μεταξύ των EDPR NA, SRP και Meta θα ενισχύσει την οικονομία μας, θα προσφέρει τοπικά οφέλη και θα μειώσει τις εκπομπές αερίων», δήλωσε ο City Manager του Coolidge, Rick Miller. «Καθώς αυξάνουμε την ηλιακή ενεργειακή μας ικανότητα, το Coolidge όχι μόνο θα συνεχίσει να απολαμβάνει οικονομικά πλεονεκτήματα, αλλά και να κερδίζει αναγνώριση ως ηγέτης στην ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Αριζόνα.»

Το Brittlebush είναι το δεύτερο εν λειτουργία έργο της EDPR NA στην Αριζόνα, ενισχύοντας τις στενές σχέσεις της εταιρείας με τοπικούς εταίρους ανάπτυξης γης, όπως η Saint Holdings. Η συνεργασία αυτή έχει συμβάλει στη δημιουργία ενός σημαντικού χαρτοφυλακίου 358 MW ηλιακών περιουσιακών στοιχείων σε ολόκληρη την πολιτεία.

«Η Saint Holdings αισθάνεται μεγάλη τιμή που συνέβαλε στο ηλιακό πάρκο Brittlebush της EDPR NA», δήλωσε ο Jackob Anderson, Διευθύνων Σύμβουλος της Saint Holdings. «Αυτό το εξαιρετικό έργο ΑΠΕ αντικατοπτρίζει την αφοσίωσή μας στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και την τροφοδότηση της ακμάζουσας οικονομίας της Αριζόνα. Μαζί, προωθούμε το μέλλον της καθαρής ενέργειας στην πολιτεία μας.»

Εκτός από το Brittlebush, η EDPR NA προωθεί επίσης το ηλιακό πάρκο 96 MW Table Top Solar Park -που προηγουμένως ονομαζόταν Casa Grande Carmel Solar Park- και διαχειρίζεται το ηλιακό πάρκο 158 MW Sun Streams Solar Park. Μαζί, τα έργα αυτά έχουν δημιουργήσει συνολικά 400 θέσεις εργασίας στην κατασκευή και 10 μόνιμες θέσεις για τη λειτουργία και τη συντήρηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider