Intel: Κόβει το 15% του εργατικού δυναμικού, αναστέλλει το μέρισμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Intel: Κόβει το 15% του εργατικού δυναμικού, αναστέλλει το μέρισμα
Πρόγραμμα περικοπής δαπανών ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ιntel Corp. Πατ Γκέλσινγκερ, το οποίο αναμένται να μειώσει τον αριθμό του εργατικού δυναμικού κατά 15%. 

Πρόγραμμα περικοπής δαπανών ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ιntel Corp., Πατ Γκέλσινγκερ, το οποίο αναμένεται να μειώσει τον αριθμό του εργατικού δυναμικού κατά 15%.

«Με απλά λόγια, πρέπει να ευθυγραμμίσουμε τη δομή του κόστους μας με το νέο επιχειρησιακό μας μοντέλο και να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο λειτουργίας μας», αναφέρει σε σημείωμα που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της εταιρείας. «Τα έσοδά μας δεν έχουν αυξηθεί όπως αναμενόταν – και δεν έχουμε ακόμη επωφεληθεί πλήρως από ισχυρές τάσεις, όπως η τεχνητή νοημοσύνη» τόνισε.

Η πλειοψηφία των περικοπών θέσεων εργασίας θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2024.

Η Intel θα αναστείλει επίσης το μέρισμά της από το τέταρτο τρίμηνο. «Η εταιρεία επαναλαμβάνει τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή της για ένα ανταγωνιστικό μέρισμα καθώς οι ταμειακές ροές βελτιώνονται σε βιώσιμα υψηλότερα επίπεδα» επισημαίνει η εταιρεία.

Αυτές οι ανακοινώσεις ήρθαν παράλληλα με την οικονομική έκθεση της εταιρείας τεχνολογίας για το δεύτερο τρίμηνο.

Τα έσοδα της Intel μειώθηκαν κατά 1% σε ετήσια βάση στο β' τρίμηνο χρήσης, το οποίο έληξε στις 29 Ιουνίου. Η εταιρεία είχε καθαρή ζημία 1,61 δισ. δολαρίων, ή 38 σεντ ανά μετοχή, σε σύγκριση με καθαρά έσοδα 1,47 δισ. δολαρίων, ή 35 σεντ ανά μετοχή, το προηγούμενο τρίμηνο.

Η Intel αναμένει ότι τα έσοδα θα κυμαίνονται μεταξύ 12,5 και 13,5 δισ. δολαρίων για το γ’ τρίμηνο, σε σύγκριση με τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 14,35 δισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG.

Η μετοχή υποχώρησε 14% στην εκτεταμένη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Amazon: Έχασαν τις εκτιμήσεις τα έσοδα, μειώνει το guidance

Apple: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις κέρδη, έσοδα και πωλήσεις iPhone

Η Rolls-Royce δίνει μέρισμα μετά από 4 χρόνια - Σε ιστορικό υψηλό οι μετοχές

gazzetta
gazzetta reader insider insider