Caterpillar: Η αύξηση στις τιμές «προστάτευσε» τα κέρδη β' τριμήνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Caterpillar: Η αύξηση στις τιμές «προστάτευσε» τα κέρδη β' τριμήνου
Caterpillar
Ως μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής βαρέων μηχανημάτων παγκοσμίως, η Caterpillar θεωρείται σημείο αναφοράς για την βιομηχανική δραστηριότητα.

Κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street για το β' τρίμηνο κατάφερε η Caterpillar, με ώθηση από τις αυξημένες τιμές στους μεγάλους εκσκαφείς και σε άλλα μηχανήματα που απαιτούνται στις κατασκευές, που αντιστάθμισαν την συγκρατημένη ζήτηση στην Βόρεια Αμερική. Η μετοχή της ενισχύεται 5,44% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.

Ως μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής βαρέων μηχανημάτων παγκοσμίως, η Caterpillar θεωρείται σημείο αναφοράς για την βιομηχανική δραστηριότητα καθώς προμηθεύει με εξοπλισμό από τον κλάδο κατασκευών και εξορύξεων μέχρι τον ενεργειακό και τις μεταφορές.

Η κατασκευάστρια των χαρακτηριστικών κίτρινων εκσκαφέων ανακοίνωσε κέρδη 5,99 δολάρια ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ο όγκος των πωλήσεων ήταν μειωμένος για το β' τρίμηνο, ωστόσο οι αυξήσεις στις τιμές «προστάτευσαν» τα κέρδη της.

Στον τομέα της ενέργειας και των κατασκευών τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 20% σε ετήσια βάση , ενισχυμένα από τη ζήτηση για τουρμπίνες και άλλες σχετικές υπηρεσίες στους τομείς του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και της ενέργειας. Οι κλάδοι των κατασκευών και των πόρων σημείωσαν αμφότεροι ελαφρά πτώση. Η μονάδα κατασκευών σημείωσε άνοδο πωλήσεων στη Λατινική Αμερική. Στη Βόρεια Αμερική, οι πωλήσεις παρέμειναν σταθερές, ωστόσο έπεσαν στις υπόλοιπες περιοχές του κόσμου.

Όσον αφορά τις μελλοντικές προβλέψεις, η Caterpillar αναμένει προσαρμοσμένα κέρδη για το σύνολο του έτους, υψηλότερα από τις προηγούμενες προβλέψεις και το περιθώριο κέρδους να υπερβούν το στόχο. Οι πωλήσεις και τα έσοδα του δεύτερου εξαμήνου αναμένεται να είναι ελαφρώς υψηλότερα σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο. Παρ' όλα αυτά για το σύνολο του έτους αναμένεται πτωτική πορεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Uber: Κέρδη καλύτερα από το αναμενόμενο για το β' τρίμηνο - Ράλι 8% για τη μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider