Deal Μαρινάκη με ναυτιλιακή της Σαουδικής Αραβίας για πλοία αξίας 1 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Deal Μαρινάκη με ναυτιλιακή της Σαουδικής Αραβίας για πλοία αξίας 1 δισ. δολαρίων
Βαγγέλης Μαρινάκης / Πηγή Φωτογραφίας: Shutterstock
Εννέα πολύ μεγάλα πλοία για την μεταφορά αργού πετρελαίου (VLCC) απέκτησε η Bahri, η κρατική ναυτιλιακή της Σαουδικής Αραβίας από την Capital Maritime & Trading του Ευάγγελου Μαρινάκη, έναντι 1 δισ. δολαρίων.

Εννέα πολύ μεγάλα πλοία για την μεταφορά αργού πετρελαίου (VLCC) απέκτησε η Bahri, η κρατικά ελεγχόμενη ναυτιλιακή της Σαουδικής Αραβίας από την Capital Maritime & Trading του Ευάγγελου Μαρινάκη, έναντι 1 δισ. δολαρίων.

Στην ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στο Χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας, Tadawul, η Bahri, όπως είναι γνωστή η National Shipping Co. της Σαουδικής Αραβίας, αναφέρει ότι τα πλοία είναι εξοπλισμένα με scrabber και θα παραδοθούν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2025.

Αυτή η κίνηση, αναμένεται να εκσυγχρονίσει τον στόλο πετρελαιοφόρων της εταιρείας, ο οποίος σήμερα ανέρχεται σε 40 VLCC και να επιτρέψει τη σταδιακή απόσυρση των παλαιότερων πλοίων. Η πλειοψηφία των νεοαποκτηθέντων πλοίων είναι κατασκευασμένα στην Νότια Κορέα και έχουν μέση ηλικία 5,9 έτη (σχεδόν 6 χρόνια νεότερα σε σύγκριση με τον υφιστάμενο στόλο της Bahri) και περίπου 311.500 DWT.

«Το deal αυτό, θα προωθήσει σημαντικά τα σχέδια εκσυγχρονισμού του στόλου της Bahri και θα ενισχύσει τη θέση της ανάμεσα στους κορυφαίους ιδιοκτήτες VLCC παγκοσμίως», ανέφερε η εταιρεία. «Ακόμη», πρόσθεσε, «θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα του στόλου της και θα οδηγήσει σε υψηλότερα κέρδη και μειωμένα λειτουργικά έξοδα».

Η Bahri ανανεώνει ενεργά τον στόλο της σε VLCC από τα τέλη του προηγούμενου έτους αποκτώντας μία σειρά νεότερων μεταχειρισμένων πλοίων, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων VLCC από την Korea Line Corporation που ήρθαν στην κατοχή της τον Μάιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ted Baker: Λουκέτο σε όλα τα καταστήματα της Βρετανίας και της Ιρλανδίας

Νέα προσφορά 4,3 δισ. δολαρίων για την Paramount από μεγιστάνα των media

gazzetta
gazzetta reader insider insider