Eurobank Equities: Υποβαθμίζει σε hold από buy την Coca Cola - Στα 33,50 ευρώ η τιμή στόχος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eurobank Equities: Υποβαθμίζει σε hold από buy την Coca Cola - Στα 33,50 ευρώ η τιμή στόχος
Η ισχυρή εκτέλεση του business plan της Coca Cola HBC έχει τιμολογηθεί όπως αναφέρει η Eurobank Equities.

Η ισχυρή εκτέλεση του business plan της Coca Cola HBC είναι ήδη ενσωματωμένη στις εκτιμήσεις της Eurobank Equities, όπως αναφέρει σε σημείωμά της, υποβαθμίζοντας τη σύσταση για τη μετοχή σε hold από buy, με σταθερή την τιμή στόχο στα 33,50 ευρώ.

Η Coca Cola έχει ανεβάσει το guidance για το 2024, αναμένοντας πλέον αύξηση οργανικού EBIT στο 7-12% (από 3-9% προηγουμένως), υποδεικνύοντας ουσιαστικά προσαρμοσμένα EBIT μεταξύ 1,116 δισ. ευρώ και 1,192 δισ. ευρώ. Τα βασικά στοιχεία που άλλαξαν ήταν κυρίως: 1) 8-12% οργανική ανάπτυξη των εσόδων (έναντι 6-7% παλαιότερα) και 2) όφελος εμβέλειας 10-12 εκατ. ευρώ από την εξαγορά της Finlandia.

Η CCH διατήρησε τις προβλέψεις της για χαμηλά έως μεσαία μονοψήφια επίπεδα συγκρίσιμου COGS/περιπτώσεων και headwind στο FX στα 30-50εκατ. ευρώ. Με την τρέχουσα συναίνεση να βρίσκεται κοντά στο μέσο του ενημερωμένου εύρους (και ήδη στο υψηλό όριο της προηγούμενης καθοδήγησης), η ισχυρή εκτέλεση είναι ήδη ενσωματωμένη στις εκτιμήσεις της Eurobank Equites, ανεβάζοντας τον πήχη για περαιτέρω θετικές εκπλήξεις λειτουργικά, κατά την άποψή της.

Από πλευρά αποτίμησης, η μετοχή παραμένει 10% χαμηλότερα από τη μακροπρόθεσμη μέση αποτίμησή της (άνω του 9x 1 year fwd EV/EBITDA) και με discount 10% έναντι ανταγωνιστών στην ΕΕ, ενσωματώνοντας ουσιαστικά ένα αυξημένο ασφάλιστρο κινδύνου λόγω της έκθεσής της στις αναδυόμενες αγορές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider