Ζούκερμπεργκ: Το Facebook δέχθηκε πιέσεις από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να λογοκρίνει αναρτήσεις για τον Covid

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ζούκερμπεργκ: Το Facebook δέχθηκε πιέσεις από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να λογοκρίνει αναρτήσεις για τον Covid
H πίεση της κυβέρνησης Μπάιντεν ήταν λάθος και λυπάμαι που δεν ήμασταν πιο ειλικρινείς γι' αυτό, αναφέρει ο CEO της Μeta.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ ισχυρίστηκε ότι το Facebook «πιέστηκε» από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να λογοκρίνει περιεχόμενο που σχετίζεται με τον Covid-19 κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας πανδημίας και ότι λυπάται για την απόφαση της εταιρείας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις.

«Το 2021, ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν, συμπεριλαμβανομένου του Λευκού Οίκου, πίεσαν επανειλημμένα τις ομάδες μας για μήνες να λογοκρίνουν συγκεκριμένο περιεχόμενο για τον COVID-19, συμπεριλαμβανομένου του χιούμορ και της σάτιρας», έγραψε ο Ζούκερμπεργκ σε επιστολή προς την Επιτροπή Δικαιοσύνης των ΗΠΑ της Βουλή των Αντιπροσώπων. Και ενώ ήταν στην κρίση της Meta η απόφαση αν θα αφαιρέσει περιεχόμενο, «η πίεση της κυβέρνησης ήταν λάθος και λυπάμαι που δεν ήμασταν πιο ειλικρινείς γι' αυτό», ανέφερε ο Ζούκερμπεργκ.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τα στελέχη του Facebook προκάλεσαν οργή στους επικριτές των lockdown, των εμβολίων και της χρήσης μασκών επειδή αφαίρεσαν ορισμένες αναρτήσεις, λέγοντας ότι περιείχαν παραπληροφόρηση σχετικά με τον ιό ή ερχόντουσαν σε αντίθεση με τις πολιτικές της πλατφόρμας. Συνολικά, το Facebook αφαίρεσε περισσότερες από 20 εκατομμύρια αναρτήσεις σε λίγο περισσότερο από ένα χρόνο. Ο Ζούκερμπεργκ πλέον συντάσσεται με άλλα στελέχη μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένου του Τζακ Ντόρσεϊ, πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου της πλατφόρμας του (τότε) Twitter, που θεωρούν ότι η μετρίαση του περιεχομένου (moderation) ήταν υπερβολική, εκφράζοντας τη λύπη τους για αυτό.

Υπάρχει μια αυξανόμενη παγκόσμια συζήτηση σχετικά με το πόσο μακριά πρέπει να φτάσουν οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην αστυνόμευση των σχολίων, των εικόνων και άλλου περιεχομένου που δημοσιεύουν οι χρήστες τους. Ορισμένες πλατφόρμες πιστεύουν ότι πρέπει να κρατούν αποστάσεις όταν πρόκειται να πουν στους χρήστες τι μπορούν και τι δεν μπορούν να πουν στο διαδίκτυο, ενώ ορισμένες κυβερνήσεις λένε ότι μια υπερβολικά χαλαρή στάση μπορεί να προκαλέσει εγκληματική συμπεριφορά. Γάλλοι αξιωματούχοι συνέλαβαν τον συνιδρυτή της Telegram Πάβελ Ντούροφ το Σαββατοκύριακο, με τον ισχυρισμό ότι η εταιρεία απέτυχε να καταπολεμήσει επαρκώς το έγκλημα στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, συμπεριλαμβανομένης της διάδοσης υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Με τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ προ των πυλών, που φέρνουν αντιμέτωπους την Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο Ζούκερμπεργκ δηλώνει ότι επιλέγει να μην διαλέξει «στρατόπεδο»: «Στόχος μου είναι να είμαι ουδέτερος και να μην παίζω ρόλο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο - ή ακόμη και να φαίνεται ότι παίζω έναν ρόλο», έγραψε ο Ζούκερμπεργκ στην επιστολή, το περιεχόμενο της οποίας δημοσιεύτηκε στη σελίδα Facebook της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής.

Φωτογραφία @ΑΡ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Καναδάς επιβάλλει δασμούς 100% στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την Κίνα

Xpeng: Σχεδιάζει παραγωγή EV στην Ευρώπη για να παρακάμψει τους δασμούς

ExxonMobil: Σχεδόν αμετάβλητη η παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο ως το 2050

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider