Moveo.AI: Με χρηματοδότηση 2,6 εκατ. δολ. επεκτείνει τις δραστηριότητές της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Moveo.AI: Με χρηματοδότηση 2,6 εκατ. δολ. επεκτείνει τις δραστηριότητές της
Η Moveo.AI, μία εκ των κορυφαίων startups παγκοσμίως στον κλάδο του conversational AI, ανακοινώνει την ολοκλήρωση αρχικού γύρου χρηματοδότησης (seed round) ύψους 2,6 εκατ. δολαρίων.

Η Moveo.AI, μία εκ των κορυφαίων startups παγκοσμίως στον κλάδο του conversational AI, ανακοινώνει την ολοκλήρωση αρχικού γύρου χρηματοδότησης (seed round) ύψους 2,6 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Eleven Ventures ηγήθηκε του γύρου χρηματοδότησης, στον οποίο συμμετείχαν ακόμη το Uni.Fund και το αμερικανικό Charge.vc. Επιπλέον, στο γύρο συμμετείχαν και οι ιδιώτες επενδυτές του pre-seed γύρου ύψους 400.000 δολαρίων του 2021, επιβεβαιώνοντας τη στήριξή τους στο όραμα της Moveo.AI και στην καινοτόμα χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών.

Η Moveo.AI θέτει νέα πρότυπα στην αξιοποίηση του GenAI για την παροχή προσωποποιημένων υπηρεσιών, διασφαλίζοντας ασφάλεια και ιδιωτικότητα, χρησιμοποιώντας τα δικά της LLMs (Large Language Models), σε μία περίοδο που οι επιχειρήσεις αναζητούν τρόπους για να αξιοποιήσουν εργαλεία αυτοματοποίησης με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης.

Πέραν της διαχείρισης απαντήσεων σε συχνές ερωτήσεις (FAQ), οι οργανισμοί αυτοί ζητούν εξειδικευμένες και καινοτόμες λύσεις, που θα προσφέρουν μία ευρεία γκάμα αυτοματισμών, βελτιώνοντας την επιχειρησιακή λειτουργία και την παραγωγικότητά τους.

Η πλατφόρμα της Moveo.AI προσφέρει μια καινοτόμα λύση αυτοματοποίησης διαδικασιών, αξιοποιώντας το GenAI. H Moveo.AI επιτρέπει στις επιχειρήσεις να προσφέρουν ένα καλύτερο επίπεδο εμπειρίας πελατών, βελτιώνοντας, παράλληλα, τις διαδικασίες τους μέσω αυτό-εκπαιδευομένων AI virtual agents.

Στην «καρδιά» των δυνατοτήτων της πλατφόρμας της Moveo.AI βρίσκονται τα LLMs που έχειαναπτύξει η ίδια και τα οποία έχουν εκπαιδευτεί ειδικά για τη χρήση από επιχειρήσεις. Τασυγκεκριμένα μοντέλα έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν ακόμα και το GPT-4 σε δείκτες πουσχετίζονται με την εμπειρία των πελατών (CX), όπως ειναι η ταχύτητα και η μείωσηπαραπλανητικών απαντήσεων (hallucinations).

Η Moveo.AI παρουσίασε εντυπωσιακή ανάπτυξη τους τελευταίους 12 μήνες, διπλασιάζοντας ταέσοδα και τριπλασιάζοντας τον αριθμό των εργαζομένων της. Πρόσφατα, ξεκίνησε τη λειτουργία γραφείου στο Σάο Πάολο (Βραζιλία), το οποίο εξυπηρετεί την ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά της Λατινικής Αμερικής, ενώ έχει διευρύνει το πελατολόγιό της με εταιρείες όπως η Betano, η Allianz και η Alpha Bank. Αυτή τη στιγμή, η Moveo.AI εξυπηρετεί σε μηνιαία βάση πάνω από 10 εκατ. χρήστες σε 89 χώρες και σε 21 γλώσσες.

Τα κεφάλαια του seed γύρου χρηματοδότησης θα επιτρέψουν στη Moveo.AI να επεκτείνει τις δυνατότητες της πλατφόρμας της και να αναπτύξει περαιτέρω τα LLMs, δίνοντας έμφαση στην παροχή ιδιωτικών, προσωποποιημένων και αξιόπιστων LLM agents. Επιπλέον, θα αξιοποιηθούν για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού, ιδίως στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης. Παράλληλα, η εταιρεία σχεδιάζει να συνεχίσει τη διεθνή επέκτασή της, κυρίως στην αμερικανική ήπειρο, ενισχύοντας τις ομάδες της και δημιουργώντας νέες στρατηγικές συνεργασίες.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με τον νέο γύρο χρηματοδότησης, που αποτελεί ένα ορόσημο για τη Moveo.AI», δήλωσε ο Πάνος Καραγιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Moveo.AI. «Η επένδυση αυτή επιβεβαιώνει τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωση της ομάδας και ενισχύει περαιτέρω την πεποίθησή μας ότι μπορούμε να προσφέρουμε στις επιχειρήσεις ασφαλείς, προσωποποιημένες LLM λύσεις. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε νέες συνεργασίες και να συνεχίσουμε να καινοτομούμε στο χώρο των εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης» ανέφερε ο κ. Καραγιάννης.

«Όταν πρόκειται για τις εμπειρίες του πελάτη - από ζητήματα υποστήριξης έως συναλλαγές - οι άνθρωποι αναμένουν άμεσες, ακριβείς, σχετικές, και έγκαιρες αλληλεπιδράσεις. Αυτό είναι κάτι που οι άνθρωποι δεν μπορούν πλέον να προσφέρουν. Αλλά η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί! Πιστεύουμε ότι η Moveo είναι κορυφαία υποψήφια για τη ριζική βελτίωση του τρόπου με τον οποίο οι επιχειρήσεις αλληλεπιδρούν με τους πελάτες τους. Το πελατολόγιό της είναι εντυπωσιακό και συμπεριλαμβάνει μεγάλες τράπεζες και retailers. Είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε μέρος του ταξιδιού και συμβάλλουμε σε αυτή τη σημαντική αλλαγή στις εμπείριες πελατών» σχολίασε ο Svetozar Georgiev,, συνεργάτης στην Eleven Ventures.

«Η Moveo ξεχωρίζει για την πολύ ισχυρή ομάδα τεχνολογίας της σε συνδυασμό με τη σωστή επιχειρηματική οξυδέρκεια, ευελιξία και ικανότητα εκτέλεσης που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη σε ένα εξαιρετικά ασταθές επιχειρηματικό τοπίο», σχολίασε ο Σωτήρης Παπαντωνόπουλος, συνεργάτης στο Uni.Fund.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Xpeng: Σχεδιάζει παραγωγή EV στην Ευρώπη για να παρακάμψει τους δασμούς

UBS: Οι μειώσεις των επιτοκίων βοηθούν στο soft landing των ΗΠΑ

Ζούκερμπεργκ: Το Facebook δέχθηκε πιέσεις από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να λογοκρίνει αναρτήσεις για τον Covid

gazzetta
gazzetta reader insider insider